Trükkös tolvajokat fogtak el a budaörsi nyomozók

(Budaörs – 2013. november 04., Budaörsi Infó) Három férfit vettek őrizetbe a budaörsi nyomozók. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. Liran 35 éves, B. Rafet 36 éves és T. Afrim 52 éves koszovói állampolgárok ellen.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2013. október 31-én 16 óra 30 perckor figyeltek fel arra, hogy az M1-es autópálya 25-ös kilométerénél egy román forgalmi rendszámú személygépkocsi hölgy utasait – műszaki hibára történő figyelmeztetéssel, ún. „kiintéssel” – megállította egy magyar rendszámú autó, melyben három férfi utazott.

 

A férfiak másodpercekkel a megállás után klasszikus „trükkös lopást” követtek el.  Az egyik férfi elterelte a hölgyek figyelmét, míg társa az autóhoz lopózva az utastérből eltulajdonított egy női kézitáskát, majd saját autójukkal, nagy sebességgel elhajtottak.

A nyomozók ezt látva segítséget nyújtottak a sértetteknek, és közben az elkövetők után indultak. A három férfit követték az autópályán, végül a Készenléti Rendőrség Bevetési Főosztály munkatársainak segítésével a főváros XI. kerületében fogták el a tolvajokat.

A három koszovói állampolgárt előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket.

A román állampolgárságú hölgyektől eltulajdonított kézitáska és annak tartalma hiánytalanul előkerült.

Az eljárás során kiderült, hogy R. Lirant és B. Rafetet hasonló jellegű cselekmények elkövetése miatt már körözte a rendőrség. A két férfit az országból többször kiutasították, mely tilalmat mindketten megszegték.

 

Az eljárás során folytatott adatgyűjtések alapján állapították meg a rendőrök azt is, hogy a gyanúsítottak által használt autóval követtek el trükkös lopást 2013. október 27-én az M5-ös autópálya Pest megyei szakaszán.

A nyomozóhatóság kezdeményezte a három férfi előzetes letartóztatásának elrendelését.

 

Ellenük további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.