Budaörsön a német katonai temetőben is tart megemlékezést a HM

A Honvédelmi Minisztérium (HM) a héten több katonai sírkertben és emlékműnél tart kegyeleti gyertyagyújtást, illetve megemlékezést halottak napja alkalmából.

 

 

Hétfőn Baranya megyében, Harkányban a bolgár hősi emlékmű és temetőnél, majd Beremenden a volt jugoszláv katonai temetőben helyeztek el koszorút.

Szerdán Budapesten a rákoskeresztúri Új köztemetőben 10 órakor kezdődnek a megemlékezések. Először az imádkozó katona szobránál, majd az olasz katonai sírkertnél, a lengyel és a török katonai parcellánál, a román katonai sírkertnél, végül a szovjet katonai síroknál helyeznek el koszorút és gyújtanak gyertyát a HM képviselői.

Délután a fővárosban a Budaörsi úton lévő amerikai hősi emlékműnél, majd, Budaörsön a német katonai temetőben, 3 órától pedig Solymáron az angol, ausztrál, dél-afrikai, francia, kanadai, lengyel és új-zélandi közös katonai temetőben tartanak megemlékezést.

Fél 5-től a budai Várban, a Hadtörténeti Intézet és Múzeumnál a díszudvaron tartanak kegyeleti gyertyagyújtást. Az eseményen beszédet mond Vargha Tamás, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkár, valamint az eseményen részt vesz Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke és Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese.

Csütörtökön Vargha Tamás Székesfehérváron a Városház téren lévő második világháborús emlékműnél tartandó koszorúzáson vesz részt.

Pénteken délután Hende Csaba honvédelmi miniszter felavatja a Vas megyei Nádasdon a hősi halottak emlékművét.

Vasárnap Dankó István közigazgatási államtitkár megkoszorúzza Tökölön Maléter Pál kopjafát. Vargha Tamás pedig Budapesten a katonaorvosok emlékművénél mond beszédet.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.