A budaörsi repülőtéren forgatott Szabadság különjárat bemutatója ma este az M1-en

Szerda este mutatja be az M1 a Szabadság különjárat című, 1956-ról szóló magyar tévéfilmet, amelyben három fiatal eltérít egy belföldi repülőgépet, hogy Nyugatra szökjön – közölte az Magyar Televízió Zrt. kedden az MTI-vel.

 

 

 

A közlemény szerint a Szabadság különjárat, amelyet az M1 az 1956-os forradalom évfordulójának szentelt ünnepi műsorában mutat be, igaz történeten alapul. A tévéfilm három mindenre elszánt fiatalról szól, akik 1956 nyarán a disszidálás merőben szokatlan módját választja: eltéríti a Budapest-Szombathely repülőjáratot, hogy a vasfüggönyön átrepülve nyugatra szökjön.

Tenki Réka, Lengyel Tamás és Varju Kálmán

Tenki Réka, Lengyel Tamás és Varju Kálmán

Fazakas Péter rendező filmjében a három főszerepet Tenki Réka, Lengyel Tamás és Varju Kálmán alakítja. A további szerepekben mások mellett Csankó Zoltán, Epres Attila, Fodor Tamás, Takács Katalin, Thuróczy Szabolcs és Rezes Judit látható.

A Szabadság különjárat forgatókönyvét Köbli Norbert írta, operatőre pedig Nagy András. A film a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült.

Mint írták, a filmet a budaörsi repülőtéren és egy fóti stúdióban forgatták. Az alkotók a külső jelenetekhez a világ egyetlen működőképes Li-2-es gépét használták, a belső jeleneteket épített díszletben vették fel.

A főszereplő Li-2 utasszálító repülőgép

A főszereplő Li-2 utasszálító repülőgép

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.