Növekedni fognak a kötelező biztosítási díjak az idei kampányban

A november másodikán startoló idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban tízből kilenc biztosító díjemelésre készül – közölte a biztositas.hu alkusz cég az MTI-vel, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) néhány százalékos díjemelést valószínűsít a közleményében.

 

 

Az idén először nem két országos napilapban, hanem az MNB, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és a biztosítók, továbbá az alkuszok honlapján jelennek meg jövő pénteken a január első napjától érvényes kgfb tarifák. Ez arra a mintegy 2-2,5 millió járműre vonatkozik, amelyeknek január elsején fordul a biztosítása, a többire már a vásárlás napján kötötték a kgfb-t, így váltani is akkor lehet.

Az idén az összes váltó száma nem haladja meg jelentősen a 300 ezret, ami alig ötöde a 2009-ben tapasztalt értéknek – állítja a FBAMSZ. Ennek fele – 140-170 ezer autós – felmondás után, újra a régi biztosítójánál köti majd meg a szerződést, de olcsóbban, mintha egyszerűen ott maradt volna – teszik hozzá.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.