A 2-es metró helyett busz jár péntek este és a hétvégén

Péntek este 8 órától üzemzárásig, valamint egész hétvégén ismét pótlóbuszok szállítják az utasokat a 2-es metró teljes hosszában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

 

 

Az M2E jelzésű pótlóbusz a Blaha Lujza tér után az Astoria-Ferenciek tere-Déli pályaudvar-Széll Kálmán tér útvonalon, a másik busz, az M2 pedig az Astoria-Deák Ferenc tér-Kossuth Lajos tér-Margit híd-Batthyány tér-Széll Kálmán tér útvonalon közlekedik. A múlt heti tapasztalatok alapján a BKK ezen a hétvégén sűrűbben indítja a pótlójáratokat, és további tartalékjárműveket helyez készenlétbe. Emellett némileg módosították a buszok útvonalát, így gyorsabban tudnak közlekedni.

A pótlás oka, hogy átadás előtti teszteket hajtanak végre az újonnan telepített biztosítóberendezéssel.

A BKK közölte továbbá, hogy vasárnap 11 és 15 óra között a metrópótló haladási vonalának érintésével demonstrációt tartanak, ezért egyes szakaszokon és csomópontokon várhatóan 20-30 perces időszakos útlezárások lesznek. A lezárások előreláthatóan nagyobb torlódásokat okoznak majd és időszakosan jelentősen lassítják a metrópótló autóbuszok közlekedését, bár a BKK kérte a rendőrséget, hogy a lehetőségekhez mérten csökkentse a korlátozás időtartamát.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.