Szanyi: az MSZP-nek érdeke, hogy Magyarországon épüljön az EU-s rendőrtovábbképző

Az MSZP-nek kifejezetten érdeke, hogy Magyarországon épüljön fel az EU-s rendőrtovábbképző központ – jelentette ki keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján Szanyi Tibor. Az MSZP elnökségi tagja hozzátette: az ügyben a leghatározottabban visszautasítja a Fidesz “minősíthetetlen rágalmait”.

 

 

 

A szocialista politikus arra reagált, hogy a fideszes Kocsis Máté kedden napirend előtti felszólalásában arról beszélt: a korábban Magyarországot elítélő jelentést készítő Rui Tavares, portugál zöldpárti európai parlamenti (EP) képviselő újabb lejáratásra készül, ugyanis levelet írt az EP illetékes bizottságának, hogy megakadályozza, hogy Magyarországra kerüljön az EU-országok rendőrtovábbképzését szervező ügynökség – folytatta, aki szerint Tavares most sem “magányos elkövető”.

Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője keddi sajtótájékoztatóján ugyanezt az ügyet említve úgy fogalmazott: Rui Tavares újabb aknamunkába kezdett Magyarország ellen, és erős a gyanú, hogy ebben a magyar szocialista EP-képviselők is közreműködnek.

Szanyi Tibor úgy fogalmazott: a Fidesz olyan horderejű vádakat fogalmazott meg, amelyeket az MSZP nem csak visszautasít, de a szocialisták attól is tartanak, hogy a kormánypárti politikusok kijelentéseinek jogi következményei is lehetnek.

Az esetet minősítve azt mondta, hogy a Fidesz képviselői egy “egyelőre még utolérhetetlen” és senki által nem látott levélre hivatkozva, hivatalos dokumentum nélkül “hazudoznak”.

Hangsúlyozta, hogy a szóban forgó EU-s rendőrtovábbképző központnak az adminisztratív fázisa már hetek óta összpárti összefogással zajlik. Ez egy mindenki által szerethető projekt, amibe a Fidesz politikusai “belerondítottak” – jelentette ki.

Az MSZP a leghatározottabban visszautasítja Hoppál Péter szóvivő és Kocsis Máté kommunikációs igazgató “minősíthetetlen rágalmait” – hangsúlyozta. Ez különösen vonatkozik azokra a légből kapott kijelentésekre, amelyekkel az európai parlamenti szocialista képviselőket illették – tette hozzá.

Az MSZP-nek kifejezetten érdeke, hogy az említett központ vagy bármilyen más uniós intézmény Magyarországra települjön – jelentette ki Szanyi Tibor, aki úgy fogalmazott: azok éppen a szocialisták 2014-től kezdődő kormányzása alatt költöznének ide.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.