Magyarországi romák beilleszkedéséről rendeznek fotókiállítást Londonban

Fotókiállítás, előadás és filmvetítés lesz a magyarországi romák beilleszkedéséről szerdán a Londoni Magyar Kulturális Központban.

 

 

A Magyar mind című szabadegyetem keretében John Oates, a Milton Keynes-i Open University oktatója és kutatója tart előadást. Évek óta tanulmányozza a magyarországi romák beilleszkedését, munkáját a folyóirat-publikációkon túl fényképekkel és az Örvény című dokumentumfilm segítségével illusztrálja – tájékoztatta az MTI-t a magyar intézet.

A szerdai program három részből áll: megnyílik a kelet-magyarországi romák életét bemutató fotókiállítás, majd John Oates előadást tart a romák körében végzett kutatásairól, végül pedig az Örvény című dokumentumfilm rövidített, 30 perces változatát mutatják be Hat hónap címmel, amely a Hajdú-Bihar megyében található Told falu egyik roma családját mutatja be.

Sándor Pál producer és Szekeres Csaba rendező 2010-ben készítette az Örvény című dokumentumfilmet, amely azóta több díjat nyert Magyarországon, illetve az Amnesty International is felhasználta a romák életkörülményeinek bemutatására. A film társrendezője és társproducere John Oates volt, aki több fotót is készített a roma közösségekről és azok életéről, ezekből nyílik kiállítás a magyar intézetben.

A Londoni Magyar Kulturális Központ azzal a céllal indította el a Magyar mind című szabadegyetemi előadássorozatát, hogy brit szakértők szemszögéből mutassa be a brit közönségnek a magyar kultúrát, művészetet és tudományt.

A londoni magyar intézet fotókiállítása november 7-ig látogatható.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.