Elfogták a budaörsi fegyveres bankrablással is gyanúsított férfit a rendőrök

Négy fegyveres rablással, illetve rablási kísérlettel gyanúsítanak egy 27 éves, román állampolgárságú férfit, akit október 4-én fogtak el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) nyomozói a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével – közölte Mihály István, a PMRFK vezetője kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

 

 

 

A gyanú szerint a férfi az idén májusban és júniusban összesen négy pénzintézetet próbált fegyverrel kirabolni. Az egyik budaörsi bankot kétszer is kirabolta, Gyálon és Üllőn azonban nem járt sikerrel. Üllőn a rablási kísérlet során dulakodás történt és lövés is eldördült.

A rendőrség a félmillió forintos nyomravezetői díj és a közzétett videofelvételek eredményeként értékelhető információhoz jutott, amely elvezetett a gyanúsítotthoz. A férfit október 4-án fogták el Székesfehérváron egy rokonánál.

A gyanúsított nem tett vallomást, őt az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, ellene a további eljárást a PMRFK folytatja le.

Mihály István nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy az elfogott férfi büntetett előéletű-e. Közölte: a rabláshoz használt marokfegyvert még nem találták meg. Az elrabolt pénz összegéről a rendőrfőkapitány nem adott tájékoztatatást, de azt elmondta, hogy a gyanúsított ebből egy 900 ezer forint értékű autót vásárolt, amelyet a rendőrség lefoglalt. A többi pénzt a gyanúsított valószínűleg felélte – tette hozzá.

Mihály István tájékoztatása szerint az idén eddig 6 fegyveres rablás történt Pest megyében, de már mindegyik eset gyanúsítottját elfogták.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.