Meghoztuk a szenet hová tegyük? – Republic koncert Budaörsön

(Budaörs – 2013. október 14., Budaörsi Infó) A hétvégén a Budaörsi Sportcsarnok nem a szurkolói zsivajtól volt hangos, hanem attól, hogy  „16 tonna fekete szén” érkezett. Nem kell aggódni, senkinek nem kellett lapátot ragadni! A kezük helyett a rajongóknak a fülükre és a szívükre volt szükségük, mert a Fehér Bot Napja alkalmából Republic jótékonysági koncertet rendeztek Budaörsön, a Budakörnyéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete (BULAKE) javára.

 

 

 

 

A hétvégi programok jól megtornáztatták minden érzékszervünket. Tapintható arcképek és a Láthatatlan kiállítás mini labirintusa várta az érdeklődőket. Este pedig a Republic simogatta a fülünket.

 

 

 

A hétköznapjainkban többségünk a látásunkra támaszkodunk, azonban a szombati sportcsarnoki rendezvény keretein belül betekintést nyerhettünk azon embertársaink világába is, akik híján vannak környzetük ilyettén való érzékelésének.

 

 

 

Megközelítőleg 600-an jöttek el és segítettek jelenlétünkkel, és a megvásárolt jegyek árával a rászorulóknak.

Jenei András a BULAKE munkatársával még a koncert előtt készült egy interjúnk, amiben arról beszélt, hogy reméli minél többen vesznek részt majd a koncerten, mert a szervezetük fenntartásához segítségre van szükségük, és hogy minden jegy mellé jár egy ingyen masszázs, amit a Buda-Környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületében lehet beváltani.

Természetesen a koncerten is ott volt, és elmondta, hogy milyen jó érzés számára, hogy sokan eljöttek.

„Hallom ahogy már most nagyon sok ember tapsol és kiabál, ez nagyon jó érzés. Aki nem jött el az lemaradt egy nagyon jó buliról, egy masszázsról, több ember nagyon jó hangulatáról, és ezt mind-mind elveszíttette.”

Azt is megkérdeztük tőle, hogy tudja-e már, hogy megközelítőleg hányan érkezhettek a programra, de ő csak mosolyogva annyit mondott, hogy még nem tudja, mert nem volt eddig ideje körülnézni.

 

 

A koncert egy rövid megemlékezéssel kezdődött Bódi László „Cipő” emlékére. Sokak számára ez a név egyet jelentett a Republic-kal, azonban a zenekar úgy döntött, hogy vesz egy mély levegőt, és új frontemberükkel Sipos F. Tamással mennek tovább a „67-es úton”.

 

 

 

 

Az esti program másik neves vendége Agárdi Szilvia volt, aki a Voice című műsorból tűnt ki tehetségével. A tehetségkutatóban büszkén kiállít és bebizonyította, hogy látássérültként is ugyanúgy lehet valaki tehetséges és sikeres is. Bátorsága és dinamizmusa mindenki számára követendő példát mutat.

 

 

 

A két órás koncert után mindenki aki eljött kicsit gazdagabban távozott, mint amikor belépett az ajtón. A fülünk és szívünk megtelt szeretettel és törődéssel. Törekedjünk arra, hogy ez az élmény megmaradjon bennünk. Ne felejtsük el, hogy mi a dolgunk, ha valakit fehér bottal látunk közlekedni. Viszont arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy ha valaki látássérült, ugyanolyan teljes értékű ember, mint  bárki más, csak neki sokkal kifinomultabb a többi érzékszerve, ezért olykor többet tud rólunk és a világunkról, mint mi magunk.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.