Rendezvények miatt jelentős forgalomkorlátozások lesznek Budapesten

A Budapest Maraton és az Egészség Hídja elnevezésű rendezvény miatt szinte egész nap jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a maraton szervezője.

 

 

 

A futóverseny miatt reggel fél nyolctól időszakosan zárnak le bizonyos útszakaszokat. Az érintett utak között van a budai alsó rakpart a Rákóczi híd és a Margit híd között, a pesti alsó rakpart a Dráva utca és a Közraktár utca között, a Hősök tere, az I. kerületi Fő utca, a Kálvin tér, a Lánchíd, a Szabadság híd, a Margit híd, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Váci út és a Városliget körút egy-egy szakasza.

A lezárások pontos üteméről a http://www.forgalmivaltozasok.hu honlapon adnak tájékoztatást.

A lezárás miatt a BKK számos járata módosított útvonalon közlekedik majd, például az 1-es villamospótló járatai, a 9-es busz, a 19-es és 41-es villamosok is. A kisföldalatti reggel 7 és 9.30 között 2-5 perces követési idővel közlekedik, a 2-es metrópótlók pedig terelt útvonalon járnak.

Szintén vasárnap tartják, 15 és 18 óra között az Egészség Hídja rendezvényt, ennek idején lezárják az Attila út egy szakaszát, az Alagutat, a Lánchidat és a Széchenyi István teret, ezért módosított útvonalon közlekedik majd az 5-ös, a 16-os és a 105-ös járat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.