Ép és fogyatékos diákokkal fut együtt Benedek Tibor a vasárnapi SPAR Maratonon

Magyarországon a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szervezi a 7-22 éves korosztályhoz tartozó, fogyatékkal élő fiatalok diákolimpiai versenyrendszerét, valamint koordinálja a FODISZ megyei szervezetei által rendezett szabadidősport eseményeket. A szövetség legfőbb célja, hogy a köznevelési intézményekben tanuló, fogyatékkal élő diákok számára széleskörű lehetőségeket nyújtson a tanórákon kívüli mozgás és sport területén.  

A Szövetség  a fenti cél elérése érdekében szakmai együttműködést kezdeményezett a SPAR Maratont rendező Budapest Sportiroda (BSI) szervezőbizottságával, amelynek eredményeképpen egy 600m-es családi futás keretein belül a FODISZ lehetőséget biztosít fogyatékkal élő diákoknak ahhoz, hogy a versenyzés örömét együtt élhessék át ép társaikkal.

A futás után, amelyre többek között Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is elfogadta a felkérést, a FODISZ meghívja a versenyzőket egy ebédre, ingyenes állatkerti látogatást szervez számukra, valamint mindenkit megajándékoz egy, az eseményre készített pólóval.

A 600m-es versenyen a FODISZ által meghívott diákokkal egy-egy közéleti személyiség (sportoló, zenész, színész), többek között Németh Kristóf színész, Bácskai János Ferencváros, és Papcsák Ferenc Zugló polgármestere, valamint Gömöri Zsolt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke fog együtt futni. Ezzel is azt szeretnénk közvetíteni a magyar társadalom felé, hogy a fogyatékkal élő emberek integrációja kiemelt és fontos feladat.

            Az esemény elnevezése: SPAR Maraton, családi futás (táv: 600 m)

            Az esemény (futás) időpontja: 2013. október 13. 11.15 óra

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.