Az önbecsülését is elvesztette a magyar csapat

Összetörten nyilatkoztak a magyar labdarúgó-válogatott játékosai, akik péntek este rendkívül súlyos, 8-1-es vereséget szenvedtek Hollandiában világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

 

 

 

“Nem találok szavakat, megaláztuk saját magunkat” – fogalmazott a találkozót követően Varga József. “Nem tudok semmi pozitívumot mondani, amit ma a pályán nyújtottunk, az értékelhetetlen. A mai mérkőzésen ennyi volt a különbség a két csapat között, esélyünk sem volt”.

A Middlesbrough légiósa hozzátette: megpróbáltak gyors ellentámadásokra berendezkedni, ám a hollandok minden egyes apró hibát kihasználtak és könyörtelenül megbüntettek.

A magyaroknak ugyan matematikai esélyük még van a pótselejtezőt jelentő második hely megszerzésére, de a papírforma szerint harmadik vagy negyedik helyen végeznek majd. Amennyiben Hollandia legyőzi Törökországot a keddi zárókörben, akkor harmadik lehet a válogatott. A második helyhez az is kellene, hogy Románia ne nyerjen Észtország ellen Bukarestben, de erre kicsi az esély az eddigi eredmények alapján.

“A többi mérkőzés alapján úgy gondolom, talán megérdemeltük volna a pótselejtezőt, nálunk jobb csapatot is legyőztünk, de ezzel a mai mérkőzéssel, illetve a bukaresti vereségünkkel leromboltunk mindent” – összegzett Varga.

A találkozót követően lemondott posztjáról Egervári Sándor szövetségi kapitány, Hajnal Tamás, akinek csapatkapitányként egy félidő jutott ezen a meccsen, elmondta, sajnálja a szakember döntését.

“A kapitány az elmúlt három évben jó munkát végzett, voltak nagyon jó mérkőzéseink, sajnálom, hogy így döntött. Tudtuk, hogy nagyon nehéz feladat lesz itt pontot vagy pontokat szerezni,  ugyanakkor hiába voltak zseniálisak a hollandok, nem lett volna szabad ekkora különbségnek kialakulnia. Ilyen vereséget talán még serdülőben sem szenvedtem el. Ez ma egy mélypont”.

Hajnalt a szünetben Elek Ákos váltotta, aki több mint két évvel ezelőtt éppen az Amsterdam ArenA-ban debütált a nemzeti csapatban.

“Akkor 6-1 lett a vége, nem gondoltam volna, hogy lesz rosszabb is, soha többé nem akarok ebben a stadionban játszani. Ki lehet kapni, de nem így, sajnos az önbecsülésünk sem maradt meg a végén. Nekik minden bejött, mi meg csak kerestük önmagunkat” – mondta a diósgyőri labdarúgó.

A magyar labdarúgó-válogatott beállította története legnagyobb különbségű vereségét, 1908-ban Angliától, 1941-ben pedig Németországtól kapott ki 7-0-ra.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.