Hernádi Zsoltnak kijelölt ügyvédet biztosítottak Horvátországban

Védőügyvédet jelölt ki Hernádi Zsolt számára a zágrábi megyei bíróság, Laura Valkovic és a Mol elnök-vezérigazgatója azonban még soha nem találkozott egymással – írta csütörtökön internetes oldalán a Jutarnji List című zágrábi napilap.

 

 

 

A kijelölt ügyvédet névsor szerint, vagyis véletlenszerűen rendelik az ügyfelek mellé, így lett a zágrábi Laura Valkovic Hernádi Zsolt védőügyvédje anélkül, hogy valaha is találkozott volna ügyfelével.

Hernádi Zsolt előzetes letartóztatását tíz napja rendelte el a zágrábi megyei bíróság az indoklás szerint azért, mert fennállt a szökés veszélye. Azzal vádolják, hogy tízmillió euróval lefizette Ivo Sanader volt horvát miniszterelnököt. Sanadert Horvátországban tíz év börtönre ítélték. A Mol visszautasította a vádakat.

Valkovic a Jutarnji Listnek megerősítette, hogy ő képviseli Hernádit, és az előzetes letartóztatás elrendelése ellen fellebbezést nyújtott be. A fellebbezést viszont a bíróság csak akkor vizsgálja meg, ha előrelépés történik az ügyben, vagyis ha esetlegesen letartóztatják Hernádit és átadják Horvátországnak.

A magyar hatóságok két alkalommal utasították vissza, hogy horvát kérésre kihallgassák a Mol-vezért, egyszer pedig nem kézbesítették számára a horvátországi kihallgatásra szóló idézést – írta a Jutarnji List.

A horvát szervezett bűnözés és korrupcióellenes ügyészség (USKOK) kérésére tíz napja elrendelték az előzetes letartóztatást.

Laura Valkovic azért nyújtott be fellebbezést, mert szerinte nem értesítették Hernádi Zsoltot az ellene folyó nyomozásról, nem a büntetőeljárásról szóló törvénnyel összhangban rendelték be kihallgatásra, ezért pedig nem ő a felelős, hanem a magyar hatóságok, éppen ezért nem is állt fenn szökésének veszélye.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.