Pénztárgépek – Lejárt a türelmi idő, több milliós bírság a mulasztóknak

Összesítve több millió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azokra a kereskedőkre, akik még nem rendelték meg az online pénztárgépet – közölte az adóhatóság szerdán.

 

 

 

A közlemény szerint az adóellenőrök hetek óta ellenőrzik azokat a budapesti vállalkozásokat, amelyek nagy valószínűséggel nem teljesítették az online pénztárgéprendszerbe történő bejelentkezés feltételeit.

A revizorok a jogszabályban előírtak betartását ellenőrzik, így azt vizsgálják, hogy az érintetteknek van-e üzembe helyezési kódjuk és rendelkeznek-e a pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződéssel, a forgalmazó által visszaigazolt megrendeléssel. Mindezeken túlmenően az ellenőrök figyelme arra is kiterjed, hogy a szerződés, illetve a megrendelés tartalmazza-e a teljesítési határidőt.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága azokat az online pénztárgéppel nyugtaadásra kötelezett vállalkozásokat bírságolja, amelyek nem rendelkeznek sem szerződéssel, sem visszaigazolt megrendeléssel. Súlyosbító körülményként értékelik, így magasabb összegű bírságot szabnak ki azokra, akik még üzembe helyezési kódot sem kértek, azaz nem regisztráltatták magukat a NAV-nál.

Az egyéni vállalkozók mulasztását 500 ezer forintig, a gazdasági társaságokét 1 millió forintig terjedő bírsággal szankcionálja a NAV.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.