1120 középiskolás csapat versenyez, melyikük tud többet a pénzügyekről

Október 10-én internetes előselejtezővel elindul a PénzSztár, az első országos középiskolai pénzügyi-gazdasági verseny, melyen 1120 négyfős, 14-20 éves középiskolásokból álló csapat vesz részt – közölték a szervezők szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

 

 

A versenyt szervező TAS-11 Kft. ügyvezetője, Kerekes György elmondta: az október 6-i határidőig indulási szándékát jelző 1120, egyenként négyfős csapat 325 magyarországi, két zentai és egy székelyudvarhelyi középiskolából került ki. A legtöbb, 195 csapat Budapestről jelentkezett; Pest megyéből 93-an, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből pedig 73-an regisztráltak a PénzSztárra.

A kétfordulós, október 10-én és 17-én megrendezendő internetes előselejtezőn dől el, hogy területi alapon, Budapestről és a 19 megyéből melyik öt-öt – összesen száz – legjobb csapat kerül be a fővárosban és a megyékben november 7-én sorra kerülő selejtezőbe. Az ott elért eredmények alapján 28 csapat mehet tovább a 7 magyarországi régióban november 21-én lebonyolítandó, 4-4 csapatos regionális középdöntőbe: a budapesti és a megyei győztesek, illetve rajtuk kívül 6 régióból az odatartozó 3-3 megye legjobb második helyezettje, a közép-magyarországi régióból pedig a budapesti és a Pest megyei 2. helyezett.

Innen a legjobb 7 csapat jut tovább a december 5-i országos elődöntőbe, ennek legjobb 4 csapata mérkőzik meg a december 19-i országos döntőben.

A díjak, nyeremények listája a verseny honlapján, a www.penzsztar.hu címen olvasható.

Varga Antal, a verseny egyik fő szervezője, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezetője elmondta: a takarékszövetkezetek tudatosan építik a jövőbeni ügyfélkörüket, az általános iskolásokat takarékmatricákkal próbálják a rendszeres takarékosságra szoktatni, a középiskolásoknak pénzügyi oktatást nyújtanak.

Kálózdi Tamás, a versenyt támogató Signal Biztosító elnök-vezérigazgatója kiemelte: társaságuk örömmel állt egy olyan hiánypótló kezdeményezés mögé, mint a PénzSztár, mivel ez a verseny ötvözi a tradicionális és a modern pénzügyi szemlélet elemeit. “Fontos számunkra a biztosítás egyenlő öngondoskodás elvének széles körű megismertetése, mindezt játékos formában átadva a tudásra vágyó fiataloknak” – tette hozzá.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.