A héten melegebb idő várható

A jövő héten már több helyen lehet eső, de ezzel együtt melegszik is az idő. A hét elején még lehetnek mínuszok, de aztán az éjszakák is enyhébbek lesznek, nappal pedig ismét akár 20 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzéséből.

 

 

 

 

Hétfőn az ország nagy részén gyengén felhős, napos időre lehet számítani, északnyugaton és délnyugaton valószínű több felhő, de csapadék ott sem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az Alföldön és az Északi-középhegység völgyeiben általában mínusz 3 és plusz 2, másutt 2 és 7 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Kedden nagyrészt változóan, majd délutántól délnyugaton, nyugaton erősen felhős lesz az ég, és ott előfordulhat kisebb eső, zápor. A minimumhőmérséklet plusz 3 és plusz 9 fok között, a nappali maximumok várhatóan 15 és 20 fok között alakulnak.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég. Szórványosan várható eső, zápor. A legtöbb csapadék délen valószínű. A leghidegebb órákban 4 és 10 fok közötti hőmérséklet várható. Nappal 14-19 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is felhős idő várható, esőre, záporra továbbra is készülni kell, több csapadék északnyugaton valószínű. Este a Kisalföldön megélénkül, néhol meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Pénteken is gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen várható eső, zápor, több csapadék nyugaton valószínű. A főként délkeleti irányú szél megélénkül, néhol megerősödik. A minimumhőmérséklet 6 12 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 13, keleten 20 fok körül alakul.

Szombaton már csak szórványosan várható eső, zápor és a szél is többnyire mérsékelt lesz. A leghidegebb órákban nyugaton 6, keleten 11, nappal nyugaton 14, keleten 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap főként keleten lehet még eső, zápor. A minimumhőmérséklet nyugaton 6, keleten 11 fok körül valószínű, míg a nappali maximumok várhatóan 14 és 20 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.