Médiakommandó – Hogyan száll majd fel a páva, ha nem lesz szárnya a mutációtól!?

Most az egyik első médiakommandósunk írását közöljük Önökkel! Megmagyarázzuk: Médiakommandóba toboroz tagokat a Budaörsi Infó! Jelentkezhet bárki, aki hitelesen szeretne informálni, saját véleménye van a világról! Tehát a Médiakommandó-tagok írásainak mondanivalója nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét. A hamarosan megújuló Budaörsi Infó Online-on külön grafikai felületen találják majd olvasóink a Budaörsi Médiakommandó “jelentéseit”!

 

 

 

 

A minap végighallgattam egy előadást a Magyar Energia Klub jóvoltából.

 

A beszélgetés apropója a kormány rezsicsökkentési tervéhez kapcsolódóan, de elsősorban az atomenergia felhasználásáról, jelenéről és jövőjéről szólt.

 

Az atomenergia ma is, mint ötven éve kellemetlen kérdés a közéletben és a politikában is, vannak támogatói és ellenzői is. Az emberre leselkedő veszélyeiről már régóta tudunk, de szeretjük ezt a kérdést valahol mélyen a felszín alatt tudni. Ezt az energiaszolgáltató is ott szereti tudni, kétszázezer évre gondolják szavatolni azokat a szarkofágokat, amelyekben a használt fűtőelemeket tárolják. Ennyi idő kell hozzá, hogy veszélytelennek minősítsék a hulladékot.

 

Nyugat Európában, és itt Németországot hozta példának az Energiaklub előadója, a múlt évtizedig 19 reaktor üzemelt.

 

Andrea Merkel a kampánybeszédébe építette az atomenergia megszüntetését, az energiaipar gyökeres megváltoztatását. Meg is csinálta.

 

A német fiatalok  körében nem kérdés, ha érkezik egy telefon, hogy atomvonat halad át a városon, lefeküdjön-e a sínekre tiltakozásuk jeléül!

 

És itt kapcsolódjunk be a  magyar energia jelenébe. Friss terve a kormánynak, hogy 2025-ig megépíti a Paks 2 nevű erőművet, melyhez 3 ezer milliárd forintot különít el a kormány a magyar emberek pénzéből.

 

A technológiát az oroszoktól vesszük meg. Erről “nem kérdeztek meg”-érzés futott át rajtam. Érezték már ezt?

 

A Paksi Atomerűmű az a monopólium, amelyik szponzorként belefolyik kulturális ügyekbe, a fiatalokkat kedvesen, interaktívan tanítva fesztiválokon, itt-ott, megismerteti az atomenergiát, népszerűsíti, alig kér, és sokat ad. Azt mondják olcsó ez a megoldás, rengeteg munkahelyet teremt, hiszen egész iparágakat húz majd magával a beruházás és ebben a mai kétharmados világban, ahol az állam magának ad megbízást, közös akarattá kovácsolódhat a jövő generációk esetleges mutálódása.

 

És képzeljék el, ha megvalósul. Jönnek majd a kedvező életbiztosítási kötvények és mindenki csak nyerhet, ha vigyáz az egészségére. “Erről nem kérdeztek meg”-érzés futott át rajtam megint. Érezték már ezt? Vajon átlátják az emberek, hogy milyen áron csökken majd a rezsijük?

 

Az Atomerőmű mintha nem az állam része lenne, bár Magyarországon van. Közösködik örömmel, oly módon, hogy térségeket fejleszt földterületért cserébe, ahol elhelyezheti a hulladékát. Azt a hulladékot, amiről már bebizonyosodott, hogy veszélyes, mérhetetlen károkat okozhat, de nem utolsó sorban nem jellemző, hogy megújuló energiaforrásokkal ne lehetne pótolni jelenlétét az emberiség életében. Már van rá példa, miért nem a jó példát követjük, mi okozhat a vezetőinknek ekkora fejfájást?

 

Hogyan száll majd fel a páva, ha nem lesz szárnya a mutációtól!?  3 ezer milliárd forintos beruházást tervez a kormány ebbe a szörnyetegbe, mondom ismét és tovább ballagok, mert ha leülnék valamelyik padra még hajléktalannak néznek és bírságot kapok.

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.