Újabb óvoda alapkövét tették le Budaörsön (képek)

(Budaörs – 2013. október 1., Budaörsi Infó) Ha minden jól megy, akkor jövő őszre már gyerekzsivajtól lesz hangos ez a telek – ígérte Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármestere azon az ünnepségen, ahol a negyedmilliárd forintba kerülő, önerőből megvalósuló Kincskereső Óvoda alapkövét tették le (Szabadság út 64.).

 

 

 

Wittinghoff Tamás

Budaörs folyamatos versenyfutásban van a bölcsődék, óvodák és iskolák építésében. A város egyre növekvő lélekszáma, és az országos átlagnál nagyobb népszaporulat kényszeríti ki a megállás nélküli kapacitásbővítést – fogalmazott Wittinghoff Tamás.

Szerencsére eddig sikerült lépést tartani a demográfiai folyamatokkal, sőt a kormányzati rögtönzések hatásait is úgy védte ki a város, hogy az itt élők nem tapasztaltak színvonalcsökkenést.

Az önkormányzat számára azonban stratégiai kérdés is – szögezte le a polgármester, hogy az itt élők és az itt megtelepedett vállalkozások dolgozói a legnagyobb biztonságban tudják gyerekeiket nap közben, méghozzá olyan helyen, ahol minőségi nevelésben, oktatásban részesülnek.

A most épülő óvoda egyszerre bővítés, és egyszerre egy teljesen új beruházás. Ugyanis a Kincskereső Óvoda telkén készül ez az önálló épület, amely szervesen kapcsolódik majd a meglévő óvodához.

A négy csoportszobás új intézmény egy emeletes lesz magas tetős kialakítással. A földszint nettó alapterülete: 508, míg az emeleti rész 434 négyzetméter Az épület természetesen teljesen akadálymentes, az arra rászorulók mozgását egy belső lift is segíti.

Az épület déli tetőfelületére napkollektorok kerülnek, amelyek a meleg víz előállítását segítik.

A beruházás teljesen saját erőből valósul meg, és az előzetes tervek szerint 250 millió forintba kerül.

Ha minden jól megy, akkor jövő szeptemberre már elkészül az épület, amelynek kivitelezője a Progress-B’90 Zrt.

 

 

A Kincskereső óvoda látványterve:

 

 

 

 

Az alapkőletétel fotókon:

A kivitelező cég képviselője

 

A budaörsi óvodások egy kis előadással készültek az alapkőletételre:

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.