Több mint száz féle sörrel nyit az első magyar Oktoberfest

Magyarországon első alkalommal tartják meg csütörtöktől az Oktoberfest sörfesztivált. Az ingyenesen látogatható sörünnepen több mint száz féle hazai és külföldi sör, valamint gasztronómiai standok várják az érdeklődőket a fővárosi Kopaszi-gáton.

 

 

 

A kínálatban 18 százalékos elixír, banános, keserű csokis, fekete és indiai sör is szerepel. A fesztiválon a magyar kézműves sörfőzdék felhozatala mellett nemzetközi manufaktúrák is kiállítják termékeiket, de egyebek mellett lesz pubok utcája, borudvar, pálinkaterasz és világkonyha is.

Az esemény fő helyszínének számító kultúra főutcájában magyarországi és nemzetiségi színházak, művészeti társulatok, könyvkiadók és kézművesek is jelen lesznek, a kicsiket pedig mesesarok várja – közölték az esemény szervezői.

A rendezvényen emellett lesz sörivó- és főzőverseny, amelyre bármilyen, sör hozzáadásával készült bográcsos étellel lehet nevezni.

A programsort a müncheni Oktoberfest hagyományaihoz híven mezőgazdasági vásár is gazdagítja, valamint felbukkannak olyan érdekességek is, mint például a forró sörkoktélokat árusító koktélautó, a libazsírkoktélos pult vagy az Air Emotion, amelynek segítségével madártávlatból is megtekinthető a fesztivál.

Az esemény helyszínére az Erzsébet térről indulnak ingyenes buszjáratok, a résztvevők egy pikoló sört is kapnak ajándékba.

Napjainkban évi mintegy hatmillió vendég átlagosan 60 millió liter sört fogyaszt el a müncheni anyarendezvényen, amelynek mintájára Európán kívül már Washingtonban és Sydneyben is minden évben rendeznek fesztivált.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.