A hétvégén már 20 fok alatti maximumokra kell készülni

A hétvégén napos időre és esőre egyaránt számítani lehet. Helyenként talajmenti fagy és köd is várható, a nappali maximumok várhatóan mindenütt 20 Celsius-fok alatt alakulnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből.

 

 

 

Pénteken az ország délnyugati harmadán erősen felhős lesz az ég, nyugaton és délen eső, zápor is valószínű. Másutt változóan felhős, többnyire napos időre lehet számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű, de főként Nógrád és Heves megyében, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén nyugati felén a szélvédett, derült területeken talajmenti fagyra is készülni kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 fok között alakul.

Szombaton az éjszaka képződő pára-, illetve ködfoltok csak lassan oszlanak fel, de legfeljebb jelentéktelen szitálás fordulhat elő. Emellett általában több órára kisüt a nap, de délnyugaton, nyugaton helyenként beborul az ég. A minimumhőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a kevésbé felhős, mélyebben fekvő helyeken hidegebb is lehet. A nappali maximumok várhatóan 14 és 19 fok között alakulnak.

Vasárnap a nyugati és a déli országrészben jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, ott több helyen fordulhat elő eső. Másutt több-kevesebb napsütés várható, a legtöbb északkeleten. A leghidegebb órákban nagyrészt 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföldön helyenként ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.