Innováció és nyitottság Budaörsön – Első üzleti reggeli a sportcsarnokban

(Budaörs – 2013. szeptember 26., Budaörsi Infó) A csütörtök reggelek többnyire mindenkinek ugyanúgy indulnak. Kávé, péksütemény és kezdődik a nap. Ezen a héten azonban rendhagyó rendezvényre volt hivatalos a Budaörsi Infó csütörtök reggel.

 

 


Erős Antónia

Budaörs város Önkormányzata új módszerekkel is kísérletezik, hogy a területén működő vállalkozásokkal még szorosabb együttműködést alakítson ki – jelentette ki Wittinghoff Tamás, a város polgármestere azon az üzleti reggelin, ahová a legjelentősebb budaörsi cégek vezetőit hívták meg. A rendezvény moderátora Erős Antónia volt.

Wittinghoff Tamás

A polgármester leszögezte, hogy az önkormányzat sikerének egyetlen kulcsa van, mégpedig az, hogy Budaörsön sikeres vállalkozások működnek.

Ezért folytatnak immár két évtizede nagyon tudatosan vállalkozóbarát helyi politikát, és ezért igyekeznek mindenben segíteni a náluk megtelepedett cégeket. A jó viszonynak köszönhetően a helyi iparűzési adón túl is rengeteg támogatást kap a város a vállalkozásoktól.

A polgármester Úr elmondta, hogy az innováció és a nyitottság az, ami a várost jellemzi, és szeretné ha ez a továbbiakban is így maradna. Nagyon fontos a város életében a gazdasági szereplők sikere, mert az ő sikerük által a város is több lehet.

Prezentáció segítségével bemutatta a jelenlévőknek az elmúlt idők fejlesztéseit és jövőbeli terveit is. Elmondása szerint Budaörs lakossága folyamatosan nő és a nagyon kedvező a korösszetétel is.

Négy év alatt megkétszereződött a kiskereskedelmi üzletek száma is. Az iparűzési adóra is kitért amelyben elmondta hogy 2013.01.01 től 2% ról 1,9%-ra csökkentették, és az a terv hogy 2014.01.01. től az 1,9% -ot pedig 1.8 %-ra csökkentsék.

 

 

Bemutatta a jelenlévőknek az elmúlt időben végrehajtott fejlesztéseket. Nemrégiben épült az Uszoda és Sportcsarnok Budaörsön (3,63 Md Ft). Új általános iskola jött létre (2,81 Md Ft). Korszerű városháza épült (1,67Md Ft). Több mint a duplájára bővült a Pittypang Bölcsöde (500 M Ft) és még sorolhatnánk.

Emellett folyamatosan út-, járda-, és közműberuházások zajlanak. Az intézményi és ingatlan felújításokra, zöldfelület fejlesztésekre is sok gondot fektet a város. Jelenleg bővül a Kincskereső és a Csicsergő Óvoda, és három új műfüves pálya is épül. A következő cél a belváros megújítása.

 

 

Wittinghoff Tamás elmondása szerint idén már 50 millió forinttal támogatták a helyi vállalkozásokat. Törekszenek a jó kapcsolat kiépítésére, és a közös együttműködésre.

 

Budaörs régen

 

Budaörs napjainkban

 

A beszédet követően néhány budaörsi telephellyel rendelkező nagyvállalat igazgatója mutatta be nekünk cégét. A sort Dr. Kürti Sándor a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. elnöke nyitotta. Ezt követően Varga László az Auchan Budaörs Áruház igazgatója, Román Gergely a Dechatlon Budarösi Áruház igazgatója, majd pedig Szabó Péter az S&T Consulting Hungary Kft igazgatója kapott szót.

 

Dr. Kürti Sándor

Varga László

Román Gergely

Szabó Péter

Balogh Levente

 

Ezt követően mint vendégelőadó szót kapott Balogh Levente, a  Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, vezetője.

Elhangzott tőle egy nagyon frappáns idézet, miszerint „Nagyon jó magyarnak lenni. Igen nehéz, de nem lehetetlen.”

Ebből is láthajtuk, hogy egy kis összefogással és együttműködéssel bármit eltudunk érni. Mindannyian fontosnak nevezték, hogy aktív részesei legyenek a helyi társadalomnak, mert szeretnék honorálni azt is, hogy befogadta őket a település. Hosszan sorolták azokat a példákat, ahol már eddig is gyümölcsöző együttműködés alakult ki a cégeik és az Önkormányzat között.

A rendezvény jó alkalomnak bizonyult arra is, hogy a cégvezetők egymással és a város vezetőivel nem protokolláris körülmények között beszélgethessenek.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.