Rogán gázárcsökkentést ígér 2015-re is

Az E.ON visszavásárlása a gázár-megállapodás jogát is tartalmazza, ami új eszköz arra, hogy 2015-ben újabb gázárcsökkentést lehessen végrehajtani – jelentette ki Rogán Antal (Fidesz-KDNP), a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kedd este a rezsicsökkentésről szóló belvárosi fórumon.

 

 

 

A kormánypárti politikus arról beszélt, hogy a “bajnaisták és gyurcsányisták” között szoros érdekszövetség van, együtt szavaztak meg minden olyan döntést, ami lehetővé tette a közszolgáltató cégek privatizációját, az árak drasztikus emelését, és megengedték, hogy a szolgáltatók “óriási méretű profitot vágjanak zsebre és azt kivigyék az országból”.

Utalt arra, hogy más országokban is volt hasonló privatizáció, de csak a magyar baloldal jutott el arra a szintre, hogy a gázár-megállapodás jogát is eladja.

Ez az a jog, amellyel egy ország tárgyalhat a legnagyobb szállítóval a kvótáról és az árról, vagyis ami alapvetően eldönti, hogy a lakosság mennyit fog a végén fizetni – jelentette ki a politikus.

Rogán Antal kifejtette: eddig a magyar árakról egy német cég állapodhatott meg Oroszországgal, arra dupla vagy tripla profitot is rátettek, az E.ON visszavásárlásával azonban a jog visszakerül Magyarországra.

“Nem egyszerűen gáztározókat veszünk, a nemzeti függetlenségünk egy kicsi darabját vesszük vissza, ami lehetővé teszi, hogy nem egyszerűen egy árcsökkentési politikával, hanem a vásárolt gáz árának csökkentésén keresztül 2015-ben újabb gázárcsökkentést lehessen végrehajtani” – jelentette ki.

Hozzátette:  a parlament összes ellenzéki képviselője – köztük a jobbikosok is – együtt próbálják “megfúrni” az ügyletet.

A kormánypárt csak magában bízhat, ezért gondolkodott el azon, hogy a meglévő kétharmaddal “bebetonozza” a rezsicsökkentést – mondta Rogán Antal.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.