Felújítás miatt rövidített útvonalon jár a 61-es villamos október végéig

Felújítás miatt szombattól október végéig rövidített útvonalon közlekedik a 61-es villamos – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.

 

 

 

A szerelvények ebben az időszakban csak a Móricz Zsigmond körtér és a Zuhatag sor között közlekednek, ezért a 61V jelzésű villamospótló busz a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között szállítja az utasokat. A buszokra a 22-es és a 29-es busz megállóiban lehet felszállni.

A BKK közlése szerint a Zsemlye utcai híd szerkezete és az ahhoz kapcsolódó támfalak állapota az utóbbi időszakban rendkívül kritikussá vált, veszélyt jelent, hogy megcsúszhatnak  a támfalak. Ezért a támfalakat, a töltéseket és a villamosmegállókba vezető lépcsőket is felújítják mintegy 50 millió forintból. A munkák részeként a Völgy utca Vadaskerti út és Nyéki út közötti, mintegy 700 méter hosszú szakaszán a vágányok is megújulnak.

A munkavégzés időtartamára buszsávokat alakítanak ki a Nagykovácsi út és a Kelemen László utca között a Hűvösvölgyi úton a Széll Kálmán tér felé, a parkolóhelyek ezért ideiglenesen megszűnnek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.