Fidesz: a számlákon jól látható a rezsicsökkentés eredménye

A Fidesz szerint míg a “szocialisták kormányzása alatt a mohó multik trükkjeitől semmi sem védte a fogyasztókat”, addig ma az egyszerűsített számlákon látszik, hogy a családok mennyit spórolnak a rezsicsökkentéssel.

 

 

A Fidesz az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében fogalmaz így, Bárándy Gergely és Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselők napközben tartott sajtótájékoztatójára reagálva. Az ellenzéki politikusok közölték, az MSZP törvényjavaslatot nyújt be, hogy a számlákon egyértelműen és összegszerűen tüntessék fel a lakosságra áthárított terheket.

A kormánypárt hangsúlyozza, a családok terhei a szocialisták kormányzása alatt nőttek, jelenleg azonban csökkennek. Példaként említik, hogy a rezsi és a családokat terhelő adó is csökkent, miközben növekvő nettó fizetések, béremelés segíti a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat.

Kiemelik továbbá, hogy egyszerűsített számlázást vezette be a gázra, az áramra, a távhőre, de a szemétszállításra, a vízi közműre és a szippantott szennyvízre is, a szolgáltatóknak pedig jelezniük kell, mennyi megtakarításuk keletkezett a fogyasztóknak.

A Fidesz kitér arra is, hogy a szocialisták a bankokkal együtt “rászabadította” a magyar családokra a veszélyes devizahiteleket, ezért felkérték a kormányt annak a törvénymódosításnak a kidolgozására, amely rögzíti, hogy készpénzfelvétel havonta két alkalommal díjmentes legyen.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.