Frankhegyi Családi nap brassóival

(Budaörs – 2013. szeptember 23., Budaörsi Infó) A szombati Frankhegyi Családi napot a Frankhegyi Részönkormányzat szervezi. Ez a harmadik hagyományteremtő jelleggel összehívott Családi Nap. A legfőbb célja, hogy a Frankhegyen élőket, vagy itt ingatlanokkal rendelkező családokat megpróbálják leültetni egy asztalhoz, hogy ebéd közben információkat tudjanak cserélni, találkozhassanak egymással. A rendezvényről készült videóriportunkat hamarosan megtekinthetik lapunkon!

 

 

 

 

Czuczor Gergely

Napsütéses, brassói illatú szép nap, és két program is egyszerre Budaörsön. Amíg a város egyik részében a Budaörsi Vigasságok zenészei húzták a talpalávalót, addig a Frankhegyen Családi napot tartottak szombaton. A programmal kapcsolatban Czuczor Gergely önkormányzati képviselő, a Frankhegyi Részönkormányzat elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy miért fontos ez számukra, és hogy milyen nehézségekkel küzdenek a Frankhegyen élők. :

“A Családi napon átlagosan az elmúlt két év tapasztalata alapján 150-200 ember szokott részt venni. Nagyon sok a gyermek, ugrálóvár, arcfestés, állatsimogató is van, és lovagoltatni is lehet a lurkókat. Ez egy igazi családi délután, ahol kötetlen beszélgetésben a szomszédok, a Frankhegy lakói megismerhetik egymást, és tervezgethetik a szép jövőt. 

Itt megismerhetik egymást: a gondjaikat, a problémáikat a lehetőségeiket, a reményeiket. A Frankhegy egy viszonylag mostoha területként kezelt része Budaörsnek. Itt húsz éve gyakorlatilag fejlesztés nem nagyon fordult elő. Az oka  pedig az, hogy nincsenek meg azok a közterületek, aminek a kialakítása után lehetne a közműveket lefektetni.

A kérdés az, hogy a fejlesztést ki finanszírozza! Az önkormányzatban vannak olyanok, akik azt mondják, hogy az itt tulajdonnal rendelkezők finanszírozzák egy az egyben. A frankhegyiek pedig azt mondják, hogy azt a hatalmas terhet, mint egy ilyen terület benépesítése és ennek feltételéül szabott közművekkel való ellátás, nem tudják teljesíteni. Tehát van egy ilyen jellegű vita és nézeteltérés.

A Részönkormányzatnak a feladata, hogy ezt a vitát mediálja, kezelni tudja, és a várva várt fejlődést elő tudja mozdítani.

A Frankhegy akkor tud majd benépesülni, és akkor tud majd gazdagodni a város, ha a Budaörs elfogadja mint fejlesztendő területet. Ahol lakható környezetet kell kialakítani, ahol megmaradna az a zöldterület, ahová most kijárnak a budaörsiek sétáltatni a kutyákat vagy télen szánkózni. Ez a terület szeretnénk ha alacsony intenzitással, de beépülne és itt lakhatnának az emberek.”

 

 

Az idén a Budaörsi Vigasságokkal egy időben szervezték meg a Családi napot. Hogy alakult így ez az egybeesés? 

“A Családi nap dátuma teljesen véletlenül esett a vigasságokkal egy napra. Az oka pedig az, hogy a korábbi éveket figyelve, amikor június első hetére tettük a programot, mindig rettentő hőség volt. A napon a 40-45 fokot viszonylag rövid ideig bírták a kicsik, a hőség a felnőtteket is megviselte. Akiket a Frankhegy vonz és itt élnek, és élni szeretnének, azok kilátogatnak erre a programra.”

 

 

“A vágyunk az, hogy ez a Családi nap a jövőben is megszervezésre kerüljön. A következő évben választások lesznek. Nem tudjuk, hogy kik lesznek az új önkormányzati képviselők. Én reménykedek, hogy megmaradok ebben a tisztemben. De ha változás állna be, akkor is azt kérem a leendő részönkormányzat újonnan felálló tagjaitól, hogy ezt a programot amelyet minden évben sikeresen szervezett a mostani részönkormányzat, vigye tovább, mert olyan előremutató jeleket tudunk ezáltal perspektívaként felmutatni az embereknek, amely mindenképpen a lelkesedést megtartja, és helyén tartja az emberek vágyakozását, és a hegynek a szeretetét.” – mondta Czuczor Gergely.

 

A Családi nap másik főszervezője Bottyán IstvánFrankkegyi részönkormányzati képviselő, a Budaörsi Infónak így nyilatkozott:

Bottyán István

Én azt gondolom, hogy ez a program egy kiváló lehetőség arra, hogy kicsit kikapcsolódjunk,  megismerjük egymást, hogy kicsit bepillantást nyerjünk egymás hétköznapjaiba, hogy megánemberként is lássuk egymást.

A Családi nap 11 órákor kezdődött. A programok a családokra épültek. Ugrálóvár, arcfestés és kisállat simogató várta a kicsiket, no meg házilag készült császármorzsa friss lekvárral, serpenyős brassói aprópecsenye pedig a szülőket. 

A mai napban azt gondolom, hogy az a legjobb hogy együtt vagyunk, hogy összejöttünk, hogy van időnk egy fél napot együtt tölteni.”

 

Természetesen a Budaörsi Infó munkatársát is vendégül látták a családi napon. Bár nem túl nagy közösségről beszélünk, de nekik is ugyanolyan igényeik vannak mint másoknak a városban. Legalább egy külön ünnepnap nekik is kijár. Reméljük jövőre is meghívást kapunk erre a hangulatos, valóban családias rendezvényre.

 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.