Forgalomkorlátozások az autómentes napon Budapesten

Az autómentes nap programjai és a Nemzeti Vágta miatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani ma is Budapesten. Az Andrássy út hétfő hajnalig teljes hosszában le lesz zárva, több autóbusz módosított útvonalon közlekedik.

 

 

 

A forgalmi engedélyt bemutató utasok a MÁV-Start és a GYSEV járatain – bármely belföldi forgalomban közlekedő vonaton – ma a másodosztályon díjmentesen utazhatnak. Első osztályú utazás esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat, a feláras vonatok esetében (például InterCity vonatok) a pót- és a helyjegyet, a pótjegyet vagy a gyorsvonati pótjegyet külön meg kell vásárolni.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára hétfőn az európai mobilitási hét nyitórendezvényén arról beszélt, hogy változtatni kell a közlekedési szokásokon a tiszta levegő érdekében, a fenntartható közlekedés megvalósításában pedig személyes felelősséget is vállalni kell.

Az első autómentes napot 1997-ben tartották Franciaországban. A kezdeményezés lényege, hogy az egyébként gépkocsit használó városlakók egy napra tegyék le autójukat és próbálják ki az alternatív közlekedési módokat. Az Európai Bizottság a rendezvényt – amelyet hagyományosan szeptember 22-én rendeznek meg – 2000-ben európai kezdeményezéssé nyilvánította. Budapesten 12. éve rendezik meg a programsorozatot.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.