Együtt-PM: Pintér Sándor nem eladta, csak átjátszotta biztonsági cégét

Az Együtt-PM szövetség tudomása szerint Pintér Sándor belügyminiszter a 2010-es kormányváltást megelőzően valójában nem adta el az akkor tulajdonában lévő Civil Biztonsági Szolgálatot (CBSZ), hanem egy Simicska Lajoshoz közel álló embernek játszotta át.

 

 

Dorosz Dávid független országgyűlési képviselő, a szövetség szakpolitikusa szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a céget Kántor Tibor vette meg, aki a 2000-es évek elején a Simicska Lajos vezette adóhivatal elnökhelyettese volt. A képviselő információi szerint Kántor Tibornak biztosan nem volt több mint egymilliárd forintja a cég megvásárlására.

Az ellenzéki politikus “érdekesnek” nevezte, hogy a kormányváltás után jelentősen nőtt a CBSZ árbevétele. Közölte: míg 2010-ban 6,1 milliárd forint, addig 2012-ben már csaknem 14,5 milliárd forint volt a forgalma a vállalkozásnak. Ez a kormányváltás óta 136 százalékos növekedést jelent – tette hozzá.

Dorosz Dávid azt mondta: a gondot az jelenti, hogy ez a növekedés közbeszerzésekből, állami megrendelésekből történt. Úgy fogalmazott, a CBSZ lényegében letarolta a teljes biztonsági ipart, a teljes őrzés-védelmet, szinte minden állami megrendelést meg is nyernek. Példaként említette, hogy ez a cég nyerte el az MVM Magyar Villamos Művek, a Magyar Fejlesztési Bank, a Szerencsejáték Zrt., a Miniszterelnökség, illetve legutóbb a Pécsi Tudományegyetem őrzéssel kapcsolatos megrendeléseit is.

A képviselő kitért arra, hogy tavaly azonnali kérdést intézett a témában a belügyminiszterhez, ám akkor érdemi választ nem kapott, emiatt most írásbeli kérdés formájában ismét a belügyminiszterhez fordul.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.