Az állatkert a Vidám Park klasszikus értékeinek megőrzését ígéri

Az állatkert megőrzi a Vidám Park klasszikus, védendő értéket képviselő játékait, és szándékában áll üzemeltetni is azokat a közönség számára kedves játékokat, amelyek még az egykori Angolparkból, illetve Vurstliból kerültek az intézményhez – közölte kedden a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely október 1-jén veszi át a Vidám Park területét.

 

 

 

A Budapesti Vidám Park Zrt. szeptember 30-án szünteti be tevékenységét. Az állatkert és a Vidám Park már csaknem egy éve egyeztet az átadás és átvétel részleteiről – írták, hozzátéve, hogy az állatkert október 1-jén tájékoztatja a nyilvánosságot arról a koncepcióról, amelyet az új terület hasznosítására dolgozott ki.

Az állatkert keddi közleményében azonban leszögezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés határozatának megfelelően gondoskodik a Vidám Park klasszikus, védendő értéket képviselő játékainak – köztük a hullámvasút, a körhinta és a barlangvasút – megőrzéséről. Szándékában áll azokat a közönség számára kedves játékokat lehetőség szerint üzemeltetni is, amelyek még az egykori Angolparkból, illetve Vurstliból kerültek az 1950-ben megnyílt Vidám Parkhoz.

A fejlesztésekről egyelőre annyit árultak el, hogy a következő szezonban az állatkerti jellegű látnivalók mellett a vidámparki területen olyan viszonylag szelídebb, csendesebb játékok is lesznek, amelyek kifejezetten a kisgyerekes családok igényeit szolgálják.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.