A főváros számos pontján kell forgalomkorlátozásra számítani

A főváros számos pontján kell forgalomkorlátozásra számítani kulturális és sportrendezvények, illetve demonstrációk miatt a hétvégén – közölte honlapján a Budapesti Közlekedési Központ.

 

 

 

A Várban a borfesztivál miatt tilos megállni a táblákkal jelzett szakaszokon vasárnap 17 óráig, egyebek mellett a Hess András, a Szentháromság és a Kapisztrán téren.

Vasárnap délig utcabál miatt lezárták a XIII. kerületben a Déryné közt a József Attila Színház mellett. A VIII. kerületben a Rezső teret zárták le, ott Szenes Iván-emlékkoncertet tartanak szombat éjfélig.

Szombat este 8 óráig tilos megállni a táblákkal jelölt szakaszokon az I. kerületben, a Pala utcában és a Kapucinus utcában rendezvény, a Műegyetem rakparton pedig demonstráció miatt.

Szombat déltől este 8 óráig a Szabadság hídon demonstrációt tartanak, ezért a 47-es és a 49-es villamosok a Batthyány térre viszik az utasokat, és pótlóbuszok járnak a Deák Ferenc tér és a Fővám tér között.

Szombat este a Városligetben nyárbúcsúztató futóversenyt tartanak, ezért lezárják a Kós Károly sétány és a Hősök tere környékét (a Városligeti körút – Zichy Mihály út – Paál László sétány – Olof Palme sétány – Városligeti körút útvonalat) este fél 8 és 11 óra között. Az érintett trolik (70, 75) a Hermina út felé tesznek kerülőt több megállót kihagyva.

Szombat déltől vasárnap hajnali 2 óráig lezárják az Andrássy utat a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között az Operaház Wagner200-maraton elnevezésű rendezvénye miatt. A 105-ös és a 979-es autóbuszok módosított útvonalon közlekednek, az 1-es metró pedig a belváros irányában nem áll meg az Opera állomáson.

Karbantartási munkák miatt ezen a hétvégén is pótlóbuszok közlekednek a csepeli (7-es) HÉV teljes vonalán. A vágányzár hétfő hajnali 6 óráig tart. A pótlóbuszok a Boráros tér és a II. Rákóczi Ferenc út között közlekednek, H7 jelzéssel. A járműveken kerékpárt is lehet szállítani. A pótlóbuszokról a Szent Imre téren lehet átszállni a csepeli autóbuszjáratokra, de megváltozik a 38-as és a 138-as autóbusz menetrendje is. Néhány reggeli és késő esti indulási időpont pár percet módosul.

Gázvezetéket építenek a II. kerületi Margit körúton, emiatt várhatóan vasárnap késő estig a Margit utcát a Margit körút irányába egyirányúsítják, a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik. Az építkezés idejére mindhárom járat Apostol utcai megállóját áthelyezik a Margit utcába.

A 2-es villamosok szombaton és vasárnap a Kossuth Lajos tér átépítési munkái miatt rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és az Eötvös tér között járnak.    A Március 15. tér és az Eötvös tér között csak egy vágányon tudnak közlekedni a villamosok, ezért napközben a követési idejük 7-8 perc helyett 10 percre változik.

A hétvégén emiatt a 2V villamospótló autóbuszok meghosszabbított útvonalon, a Nyugati pályaudvar és a Széchenyi István tér között közlekednek. Hétfőtől a 2-es villamosok ismét a Kossuth Lajos téri végállomásig járnak majd.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.