Simándi Szelim nyílt levélben válaszolt a budaörsi KDNP közleményére

(Budaörs – 2013. szeptember 11., Budaörsi Infó) Kedden, a reggeli órákban érkezett szerkesztőségünkbe a Kereszténydemokrata Néppárt Budaörsi Szervezetének sajtóközleménye Sánta Árontól, a szervezet elnökétől, amelyben kifejtették álláspontjukat “Simándi Szelim Együtt 2014 aktivista és társa, 2013. szeptember 06.-i véleménynyilvánításával” kapcsolatban. A sajtóközleményre Wittinghoff Tamás polgármester is reagált, amit elolvashatnak előző cikkünkben. Ezúttal Simándi Szelim válaszát a közleményre közöljük, amelyet nyílt levél formájában küldött meg ma a Budaörsi Infónak.

 

 

 

 

 

Tisztelt KDNP Budaörsi Szervezete!

 

Érdeklődéssel olvastam közleményüket, melyben arra szólítottak fel, hogy kérjek bocsánatot az Orbán családtól amiért felhívtam a figyelmet arra, hogy egy magán programjuk előkészítésére közpénzeket használnak fel. Engedjék meg, hogy ennek kapcsán megosszam önökkel pár gondolatomat.

 

Lányának esküvőjét, maga Orbán Viktor tette nyilvános üggyé, amikor többször is nyilatkozott a bulvármédiának a családi esemény részleteiről. A végén még a lagzi menüjét is megjelentette. Az, hogy mennyire korrekt, hogy egy apa bohózatot csinál a lánya legboldogabb napjából mindenki ítélje meg maga. Az viszont, hogy a közpénzek magáncélra való felhasználására felhívjuk a figyelmet nem lehet mérlegelés kérdése! Ez állampolgári kötelesség. Mindenesetre már szombati sajtótájékoztatómon gratuláltam és sok boldogságot kívántam az ifjú párnak, valamint kifejeztem reményemet, hogy az örömapa bulvár-ámokfutásai ellenére is tudnak méltóságteljesen ünnepelni.

Egy esküvő természetesen az egyik legszentebb családi ünnep. Családi ünnep, nem pedig állami ünnep. Ezért tartom elfogadhatatlannak, hogy az Orbán-rendszer közpénzeket költ a miniszterelnök lányának menyegzőjére. Először a lagzi helyszínéül szolgáló tanya környékét csinosították ki az adófizetők pénzén, majd az esküvő előtti napon a Margit körúti templom környékét is kitakarították, újraaszfaltozták.

 

Felháborítónak tartom, hogy a botránnyal kapcsolatban a miniszterelnök sajtófőnöke napok óta sunnyog. A Blikk hasábjain pedig maga Orbán Viktor nevezte “kommunista hazugságnak”, hogy az esküvő kapcsán útfelújítások történtek volna.

 

Pénteken, az esküvő előtti napon, az egyik frissen fektetett aszfalt szakaszba aktivista társammal a “ROYAL WEDDING 2013” feliratot karcoltuk. Ezzel tiltakoztunk az ellen, hogy Orbán Viktor az országot a magánbirtokaként kezeli. Fontos megjegyeznem, hogy az önök közleményével szemben nem igaz, hogy vésnünk kellett volna. Az aszfalt ugyanis csak pár órával korábban lett lefektetve, még nem szilárdult meg teljesen. Így könnyű volt egyszerű lakáskulccsal olvasható betűket karcolni bele. Igen, arról a friss aszfaltról van szó, aminek a léte Orbán Viktor szerint “kommunista hazugság”. Az, hogy Önök a köztudottan igazmondó miniszterelnök védelmére kelnek nyilván annak a jele, hogy tudják, hogy hogyan lehet nem létező aszfaltba karcolni.

 

 

Kedves KDNP!

 

Önök közleményükben azt írják, hogy “A KDNP Budaörsi Szervezete mélyen megdöbbentőnek tartja, hogy a fent nevezett aktivisták egy családi eseményt semmibe véve, politikai céljaik megvalósítása érdekében ilyen eszközökhöz nyúlnak.”

 

 

Nos, én azt tartom megdöbbentőnek, hogy Orbán Viktor magyar állampolgárok millióinak munkáját semmibe véve családi céljainak megvalósítása érdekében közpénzekhez nyúl. Az pedig egészen gyermeteg viselkedés, hogy miután nyilvánvalóan lebukott, még mindig tovább próbálja tagadnii a tagadhatatlant. Azt hiszi, hogy egy kis kommunistázással minden tisztességtelenségét el lehet rejteni. De ezt sajnos már meg kellett szoknunk tőle.

 

Érdekes egybeesés ugyanis, hogy rabosításom másnapjára meg volt hirdetve egy sajtótájékoztatóm arról, hogy a Miniszterelnökség egy éve törvényellenesen nem hozza nyilvánosságra a szerződéseit. Egy éve törvényellenesen takargatják, hogy milyen beszerzésekre, beruházásokra és szolgáltatásokra költik adóforintjainkat. Sajnos az, hogy bűncselekménnyel gyanúsítanak, sikerrel terelte el a sajtó nagy részének figyelmét minderről.

 

Biztos vagyok benne, hogy a KDNP számára a miniszterelnök nyugodt családi életének biztosítása mellett az is fontos, hogy a közpénzekkel még a Miniszterelnökség is elszámoljon. Ezért kérem, hogy hozzám hasonlóan a KDNP Budaörsi Szervezete is nyújtson be közérdekű adatigénylést arra vonatkozóan, hogy kikkel, miről és milyen összegű szerződéseket kötött a Miniszterelnökség az elmúlt egy évben.
Tisztelettel:
Simándi Szelim
Együtt 2014 – PM

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.