Magyar-észt – A győzelemmel tovább él a vb-remény

A magyar labdarúgó-válogatott hazai környezetben 5-1-re nyert az észt csapat ellen a világbajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján, sikerével pedig a törököktől vereséget szenvedett románokat megelőzve ismét a pótselejtezőt érő második helyen áll.

 

 

 

Vb-selejtező, D csoport:

Magyarország-Észtország 5-1 (3-0)
———————————-

Puskás Ferenc Stadion, 10 ezer néző, v: Aliakszej Kulbakov (fehérorosz)
gólszerzők: Klavan (11., öngól), Hajnal (21.), Böde (41.), Németh (69.),Dzsudzsák (85.), illetve Kink (48.)
sárga lap: Laczkó (54.), Guzmics (60.), illetve Purje (24.), Jääger (62.), Vunk (69.), Kink (74.), Reintam (84.)

Magyarország:
————-
Bogdán Ádám – Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Laczkó Zsolt (Devecseri Szilárd, 62.) – Koman Vladimir, Elek Ákos (Gyömbér Gábor, 76.), Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs – Böde Dániel, Németh Krisztián (Szakály Péter, 86.)

Észtország:
———–
Sergei Pareiko – Taijo Teniste, Mikk Reintam, Ragnar Klavan, Enar Jääger – Tarmo Kink (Gert Kams, 76.), Sergei Mosnikov, Martin Vunk, Ats Purje (Henrik Ojamaa, a szünetben) – Jarmo Ahjupera (Sergei Zenjov, a szünetben), Henri Anier

I. félidő:
———-

11. perc: Dzsudzsák egy remek baloldali kényszerítő után, szinte az alapvonaltól adott középre, a labdát az egyik észt védő akarta szögletre rúgni, de eltalálta csapattársát, akiről a játékszer a kapu jobb felső sarkába pattant (1-0).

21. perc: Dzsudzsák baloldali beadásához Böde rosszul ért hozzá fejjel, a jobbra pattanó labdát azonban Koman visszatette középre, ahol az érkező Hajnal 10 méterről azt a kapuba belsőzte  (2-0).

41. perc: Böde indult el az észt térfél közepéről egy megszerzett labdával, a riválistól három védő is megpróbálta szerelni, vagy lerántani, a Ferencváros támadója azonban megtartotta a labdát, majd 17 méterről laposan a bal sarokba lőtt (3-0).

II. félidő:
———–

48. perc: A bajnoki címvédő Győri ETO-ban futballozó Kink csapott le egy labdára a magyar tizenhatos jobb sarkánál, majd egy védőt kicselezve ballal a jobb alsó sarokba gurított (3-1).

69. perc: Koman szerzett labdát az észt tizenhatos előtt néhány méterrel, majd bepasszolta a játékszert a tizenhatos vonalán helyezkedő Némethnek, aki remekül fordult le védőjéről, majd laposan kilőtte a jobb alsó sarkot (4-1).

85. perc: Dzsudzsák 20 méterről, laposan előtt szabadrúgása pattant meg az észt sorfalon, majd a jobb alsó sarokba gurult (5-1).

A hazai válogatottat egy “Úgy szurkolunk, ahogy Ti játszottatok!” feliratú molinóval köszöntötte a közönség, amelynek azonban már korán volt oka az örömre: óriási magyar helyzetekkel indult a találkozó, amelyet a helyszínen tekintett meg Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke Orbán Viktor miniszterelnök, és Csányi Sándor MLSZ-elnök társaságában. A harmadik percben Németh a felső lécet találta el, két perccel később pedig a gólvonalról kellett menteniük az észteknek. A hazai szurkolóknak nem kellett sokat várniuk az első, majd a második magyar gólra sem: az ellenfelénél egyértelműen jobban és veszélyesebben futballozó Egervári-csapat a 21. percre már kétgólos előnyt dolgozott ki. A folytatásban is a magyarok irányították a játékot, az észteknek csak felvillanásaik voltak, majd a szünet előtt kevéssel Böde remek egyéni teljesítményével háromgólosra nőtt a hazaiak vezetése.

Hatalmas lendülettel kezdte a második félidőt a szünetben két cserével felfrissített vendégcsapat, s néhány perc elteltével szépített is. A hazaiak – bár lassan, de – ezután összekapták magukat, majd a félidő felénél Koman és Németh összjátékát követően újabb gólt szereztek, s ezzel eldöntötték a három pont sorsát. A hazai közönség ezzel egy időben óriási üdvrivalgással fogadta, hogy a törökök 2-0-ra nyertek Romániában. A magyar győzelmet Dzsudzsák szabadrúgásgólja tette fölényessé.

Egervári Sándor tanítványai megtarthatják a pótselejtezőt érő második helyüket, ehhez azonban bravúros eredményre is szükségük lenne, ugyanis a következő, október 11-i fordulóban a már továbbjutott hollandokhoz látogatnak. A magyarok jelenleg egy-egy ponttal előzik meg a Romániát és Törökországot, de előbbi gárda a hátralévő két meccsén Andorrával és Észtországgal találkozik.

A csoport állása:

1. Hollandia      8  7  1  –   24- 4   22 pont – már kijutott
2. Magyarország   8  4  2  2   18-12   14
3. Törökország    8  4  1  3   14- 7   13
4. Románia        8  4  1  3   13-12   13
5. Észtország     8  2  1  5    6-16    7
6. Andorra        8  –  –  8    0-24    0

A további program:

október 11.:
Észtország-Törökország
Hollandia-Magyarország
Andorra-Románia

október 15.:
Románia-Észtország
Törökország-Hollandia
Magyarország-Andorra

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.