A budaörsi KDNP Wittinghoff Tamást kéri elhatárolódni a Simándi Szelim-ügyben

(Budaörs – 2013. szeptember 10., Budaörsi Infó) A reggeli órákban érkezett szerkesztőségünkbe a Kereszténydemokrata Néppárt Budaörsi Szervezetének sajtóközleménye Sánta Árontól, a szervezet elnökétől, amelyben kifejtették álláspontjukat “Simándi Szelim Együtt 2014 aktivista és társa, 2013. szeptember 06.-i véleménynyilvánításával” kapcsolatban. A sajtóközleményre, az abban megszólított Wittinghoff Tamás polgármester is reagált.

 

 

 

 

A KDNP sajtóközleményében az szerepelt, hogyAz Együtt 2014 aktivistáit 2013. szeptember 06.-án bűncselekmény gyanúja miatt előállították a II. kerületi rendőrkapitányságon. Az aktivisták a Margit körúton, szöveget véstek a járda felületébe, amellyel vélhetőleg bűncselekményt követtek el. A szöveg, amit az aszfaltba véstek, a közelben megtartott, Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjéhez kívánt cinikus véleményt nyilvánítani.”

Mindezek mellett  felszólítja Simándi Szelimet, és társát, hogy kérjen bocsánatot a megsértett családjától. Továbbá felszólította Wittinghoff Tamást, Budaörs Város polgármesterét, hogy nyilvánosan határolódjon el a fent nevezett tevékenységtől, valamint vonja le a megfelelő személyi konzekvenciákat az aktivistával kapcsolatban, akit a Polgármester Úr által képviselt egyesület, Budaörs Város Önkormányzat Pénzügyi Ellenőrző Bizottságába delegált.”

Ez ügyben felkerestük Budaörs város polgármesterét, Wittinghoff Tamást és Simándi Szelimet, akiket név szerint megneveznek ebben a közleményben.

Wittinghoff Tamás polgármester a történtekkel kapcsolatban kérdéseinkre a következőket nyilatkozta:

Szándékozik  bármilyen lépést tenni Simándi Szelim ügyében?

“Nem egészen értem, milyen lépést kellene tenni. Az az idő elmúlt, amikor valakit a véleménye okán retorziók érték, vagy nem?
Önmagában is úgy látom, hogy ez az ügy egyre kínosabb az érintettek szempontjából.

Amikor a nyáron kipellengérezték a miniszterelnök lányának balatoni táncos videóját, kemény vitákban jeleztem, el a kezekkel a politikusok családtagjaitól. Ők nem közszereplők.

Pár hét múlva maga Orbán Viktor tárta a nyilvánosság elé Ráhel lánya esküvőjének részleteit, s tette nem túl ízlésesen közüggyé a magánügyet. Itt az érveim elfogytak.

Ezután a média olyan részleteket tárt fel, melyek – ha a fele igaz – több mint kínosak. Az is érdekes, hogy ezekre a kormányszóvivő (!) reagált, maga is deklarálván, hivatalos a történet.”

Mi a város és a Wittinghoff Tamás polgármester álláspontja ez ügyben?

 „Egy ilyen ügyben nincs és nem is lehet a városnak hivatalos álláspontja. A véleményét pedig mindenki alakítsa ki saját maga. A KDNP véleményét láthattuk. Ezt személy szerint szánalmasnak tartom. Az a tükör nyilván zavaró, mely bemutatja, hogy egy közszereplő családtagjának esküvője előtt hogyan tűnnek el kátyúk a birtok felé vezető úton, vagy miként betonozzák újra az esküvő helyszínét, „véletlenül” épp az esemény előtt… s miféle gazdasági furcsaságok, összefüggések veszik körül az ifjú férjet.  Ennek erkölcsi vonatkozásait szerintem mindenki meg tudja ítélni. A kritikusokat kriminalizálni szerintem hatalmi arrogancia.  Kíváncsi lennék, ha mindez az „emútnyócév”-ben történik, hivatalban lévő kormánytaggal, milyen reakciók lettek volna… Ennek az ügynek is nagyon jellemző és nagyon szomorú tapasztalatai vannak.”

Tud bármilyen információt adni számunkra a további lépésekkel kapcsolatban? 

Nem tudok, mert a politikai csörtékhez az önkormányzatnak semmi köze. Ha valóban keletkezett bárminemű kár, azt az érintettek nyilván meg fogják téríteni. 

Gondolom pont olyan következmények lehetnek ezen túlmenően, mint amikor a jelenlegi miniszterelnök, még ellenzékiként, jogellenesen kordont bontott ott, ahol ma szintén lezárt területet találhatunk…”

Simándi Szelim nem válaszolt telefononhívásunkra, ezért tőle még várjuk, hogy reagáljon a Budaörsi KDNP közleményére. 

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] kapcsolatban. A sajtóközleményre Wittinghoff Tamás polgármester is reagált, amit elolvashatnak előző cikkünkben. Ezúttal Simándi Szelim a válaszát a közleményre közöljük, amelyet nyílt levél […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.