Sztriptíz- és chippendale-szolgáltatásokat ellenőrzött élesben az Adóhivatal

Erotikus szolgáltatásokat ígérő internetes hirdetések alapján hajtottak végre augusztusban ellenőrzéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Dél-Alföldön, az eljárások végén egymillió forintot meghaladó mulasztási bírság kiszabása várható – közölte a hatóság vasárnap.

 

 

 

A közlemény szerint az ellenőrzések egy részében telefonon egyeztetett időpontokban és helyszíneken jelentek meg a járőrök, anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást kínálók körében végeztek ellenőrzéseket. Ezekben az esetekben a pénzügyőrök nem sokkal az ellenérték átadása után – a felkínált szolgáltatás igénybevétele nélkül – igazolták magukat és adóköteles tevékenység adószám hiányában történő folytatása miatt több adóigazgatási eljárást indítottak. Ezen túl az illetékes járásbíróságnál feljelentést tettek tiltott prostitúció miatt.

Az egyik ellenőrzött ember ellen – közvetítői tevékenység miatt – a pénzügyőrök fiatalkorú sérelmére elkövetett kerítés bűncselekmény megalapozott gyanújával tettek feljelentést.

A hatóság az akciósorozat folytatásaként legénybúcsúkra, leánybúcsúkra megrendelt sztriptíz- és chippendale-szolgáltatásokat is ellenőrzött. Előzetesen minden esetben – szintén internetes hirdetések alapján – telefonon egyeztették az időpontokat és helyszíneket. A szolgáltatók minden alkalommal megjelentek az előre megbeszélt helyen és időpontokban, de a szolgáltatások ellenértékének átvétele után egyetlen esetben sem állítottak ki számlát vagy nyugtát – olvasható a tájékoztatásban.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.