Buszbaleset – Kezdeményezték a személyautó vezetőjének őrizetbe vételét

A rendőrség kezdeményezi annak a sofőrnek az őrizetbe vételét, aki a Kapuvár és Vitnyéd között történt, két halálos áldozatot követelő karambol okozásával gyanúsítható – közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombat délután az MTI-vel.

 

 

Tóth Gabriella tájékoztatása szerint az autóbusszal ütköző személyautót vezető hetven év körüli férfi ellen a rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indít eljárást, egyben kezdeményezi őrizetbe vételét.

Mint arról az MTI korábban beszámolt, Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, miután egy személyautó összeütközött a HAT-AGRO UNI Győr csapatát egy soproni mérkőzésre szállító busszal. A csapat egyik szerb nemzetiségű tagjának félig leszakadt lábát Győrben kellett amputálni.

Oláh Attila orvos igazgató tájékoztatása szerint a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba négy embert szállítottak be könnyebb sérülésekkel, köztük a busszal ütköző személyautót vezető idős férfit.

A szombathelyi kórház tájékoztatása szerint egy férfit és egy nőt szállítottak az intézménybe a baleset helyszínéről.

 

 

 

Nyolc sérült van még kórházban

 

Még nyolc embert ápolnak kórházban a Kapuvárnál történt buszbaleset sérültjei közül; Győrben és Sopronban három-három, Szombathelyen két sérültet – tudta meg vasárnap az MTI.

Oláh Attila orvos igazgató elmondta: a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba két súlyos sérültet szállítottak; egyiküknek – Fűzy Ákosnak, a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata vezetőedzőjének – az életét már nem sikerült megmenteni. Másikuknak, egy szerb nemzetiségű sportolónak – a kisalfold.hu információja szerint Natasa Kovacevicnek – a lábfejét amputálni kellett.

Hozzátette: a csapat egyik magyar sportolóját csigolya- és nyílt lábtöréssel szállították be, utóbbi sérülést még a nap folyamán megműtik. A balesetet okozó sofőr medencecsontját törte; ő is az intézményben marad. Az egyik magyar kosárlabdázót és a busz vezetőjét már hazaengedték a kórházból.

A soproni kórház korábbi közlése szerint oda nyolc embert vittek, ötüket könnyebb sérüléssel. Az MTI vasárnap délelőtti megkeresésére a soproni kórház azt közölte, hogy a három súlyos sérültet továbbra is az intézmény traumatológiai osztályán ápolják, az öt könnyű sérült már elhagyhatta a kórházat.

A szombathelyi kórház – amelynek főigazgatója szombaton azt jelezte, hogy egy férfit és egy nőt súlyos sérülésekkel szállítottak az intézménybe – vasárnap délelőtt azt közölte az MTI-vel: a két páciens állapotáról hozzátartozóik kérésére nem adnak információt.

A rendőrség kezdeményezi a buszbaleset okozásával gyanúsított férfi előzetes letartóztatásba helyezését. Az erről szóló indítványt hétfőn terjesztik elő. A 69 éves kapuvári férfi ellen – akit szombat este a győri kórházban őrizetbe vettek – halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indul eljárás.

A HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító busz szombaton frontálisan ütközött a 85-ös főúton egy a sávjába áttérő személyautóval Kapuvár és Vitnyéd között, majd az árokba borult. Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.