Több ezren tüntettek Stockholmban Obama látogatásakor

Az amerikai hatóságok által folytatott titkos adatgyűjtés miatt tüntettek több ezren szerda este Stockholmban, Barack Obama amerikai elnök látogatása alkalmából.

 

 

 

A demonstráción több különböző szervezet – köztük a Szeptember 4-e nevű baloldali hálózat – tagjai vettek részt, de egységben, több kilométeres sorban, transzparenseket magasba tartva vonultak a városközpontba, arra a térre, ahol a parlamenti képviselők és a pártok irodáinak zöme van. “Mi mindannyian Edward Snowdenek vagyunk” – volt olvasható a Kalózpárt transzparensén, utalva az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt alkalmazottjára, aki felfedte az NSA adatgyűjtő  tevékenységét.

“Le az Egyesült Államok imperializmusával” – skandálták radikális baloldaliak.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet tagjai “El a kezekkel Szíriától”, “Ne legyen háború Szíria ellen” jelmondatok alatt vonultak.

Több szíriai egyesület is tüntetett, legalább az egyik a várható amerikai katonai beavatkozás ellen, de volt olyan csoport is, amely a Bassár el-Aszad vezette szíriai hatalom megdöntéséért. A rendőrség többször közbelépett, hogy az ellentétes ideológiájú csoportok között ne legyen összetűzés.

A demonstrálók közül sokan csalódottságuknak adtak hangot a jelenlegi amerikai vezetés miatt, mert úgy vélik, hogy Obama az őt megelőző amerikai elnök, George W. Bush háborús politikáját kezdi másolni.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.