Sportrendezvények mozgáskorlátozott embereknek

Ősszel több nagyvárosban is “sportkóstolgatót” szervez a mozgáskorlátozott embereknek a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) azzal a céllal, hogy az érintettek megismerhessék a régiójukban elérhető sportolási lehetőségeket és kedvet kapjanak a mozgáshoz, a rendszeres sportoláshoz.

 

 

 

 

A programsorozatot az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatja.

A rendezvényeken több sportágat paralimpikonok, világ- és Európa-bajnok parasportolók mutatnak be.

A MEOSZ közleménye szerint a szervezet fontosnak tartja a közös mozgás, a sportolás ösztönzését, mert a testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásai mellett közösségteremtő és összetartó ereje van. A szövetség örülne, ha a sport révén minél több mozgáskorlátozott fiatal találna az egyesületekben olyan közösségre, amelyben jól érzi magát és amelynek aktív tagja szeretne lenni. A szervezők bíznak abban, hogy a regionális sportnapokra olyanok is eljönnek, akik kedvet kapnak a versenyszerű sportoláshoz és később a magyar paralimpiai csapat utánpótlását is erősíthetik.

A program szerint szeptember 7-én Veszprémben, 21-én Győrben, 28-án Miskolcon, október 5-én Kaposváron, 12-én Nyíregyházán, 19-én pedig Szegeden várják az érdeklődőket.

Magyarországon közel 250 ezer mozgáskorlátozott ember él.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.