Nem mindenkit bűvölt el George Clooney velencei vízitaxizása

Nem mindenkit nyűgözött le Velencében a vízitaxit kormányzó George Clooney látványa: a lagúnák városának egyik lakója ugyanis azzal fordult a helyi rendőrséghez, hogy indítsanak eljárást a színész ellen, ha csak a sármőr nem tudja bemutatni a helyi csatornákon való navigáláshoz szükséges engedélyeket.

 

 

Az ügyvédként tevékenykedő Mario D’Elia részéről érkezett felszólítás különösen aktuális, mivel egyre nő az aggodalom a Canal Grande – a város vízi főútjának – kaotikus forgalma miatt: augusztus 17-én egy német turista veszítette életét, amikor gondolája motoros vízibusszal (vaporettó) ütközött.

Velence polgármestere, Giorgio Orsoni a hét elején a vízi forgalom korlátozására irányuló javaslatok egész garmadájával rukkolt elő, egyebek között az előzés, a gyorshajtás és a navigálás közbeni mobiltelefonás szigorításával, valamint a gondolásokat ellenőrző drogtesztekkel.

Clooneyt a jelek szerint kissé megviselte a város csatornáit keresztülszelő rövid kalandja, ugyanis, amikor Gravitáció című új filmjéről kérdezték a 70. Velencei Filmfesztiválon, a színész elmondta, hogy Velencét körbejárni egy hajóval keményebb megpróbáltatás, mint elveszve lenni az űrben.

A velencei városháza forrása szerint D’Elia úr panaszát továbbították a rendőrséghez és ki fogják vizsgálni az ügyet. A helyi parti őrség egyik illetékese szerint a velencei vízitaxizáshoz hivatalos engedélyre van szükség – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

A városháza egyik munkatársa azonban elhessegette annak lehetőségét, hogy Clooney rácsok mögül fogja élvezni a fesztivál hátralevő részét.

“Az újságban megjelent fényképek nem számítanak bizonyítéknak, ezért kivizsgálják az ügyet” – mondta, hozzátéve, hogy amennyiben bebizonyosodik a szabálysértés, akkor pénzbírságot fognak kiszabni, de akkor sem Clooneynak, hanem a taxi tulajdonosának kell fizetnie.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.