Megkérdeztük! – A 240E buszt nem érinti az új felszállási rend bevezetése

(Budaörs – 2013. augusztus 26., Budaörsi Infó) A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) néhány Budaörs tömegközlekedését érintő változásról adott hírt a napokban. Wittinghoff Tamás polgármester Úrnak címzett levelükben arra hívták fel a budaörsiek figyelmét, hogy 2013.08.31-től társaságuk tovább bővíti az első ajtós felszállási rendet Budaörsön, mégpedig a “240-es viszonylatban”.

 

 


Ezzel az üggyel kapcsolatban felmerült néhány lakossági kérdés. Sokan nem értették, hogy pontosan milyen jelű 240-es buszokra terjesztik ki az új felszállási rendet? A Közlekedési Központ sajtósai a Budaörsi Infónak elmondták, hogy a közeljövőben nem terveznek hasonló változtatást, a Budaörsöt érintő más járatokon. Mivel közeleg a szeptember, ezért sokakban felmerült az a kérdés is, hogy  tervezik-e a reggeli és délutáni időpontokban pótlóbuszok bevonását a zsúfoltáság elkerülése érdekében? Mindezekre a BKK így válaszolt:

„Az új rendszert fokozatosan terjesztjük ki járatainkra annak érdekében, hogy a lakosságnak legyen ideje értesülni a változásokról. Először a kisebb forgalmú vonalakon, majd az egyre nagyobb utasszámmal rendelkező járatokon alkalmazzuk az elsőajtós ellenőrzést.

Az elsőajtós felszállási rend bevezetését mindig előzetes tájékoztatás előzi meg. Az eddigi tapasztalatok alapján az új rendszer nem okozott kirívó menetrendi változást, késést, így az Ön által említett vonalon és időszakokban sem tartjuk indokoltnak többletjáratok indítását.

Utasainkat arra kérjük, hogy felszállás előtt készítsék elő jegyüket bérletüket, illetve a kedvezményeket igazoló okmányokat, hogy azzal is gyorsítsuk a járművekre való felszállást.

A jobb kiszolgálás érdekében a járművezetőknél is vásárolható vonaljegy, de az így váltott jegyek árával (450 Ft) is arra akarjuk ösztönözni utasainkat, hogy váltsák azt meg előre, ezzel is elkerülve a járműveken történő jegyváltások okozta torlódást.”

És ami még nagyon fontos hír, hogy 2013. augusztus 31-től csak a sima 240-es autóbuszon vezetik be az első ajtós felszállási rendet, a 240E járatszámú buszon nem! Utóbbi járat olyan nagy utasforgalmat bonyolít, hogy ott egyelőre nem lenne praktikus az új rendszer bevezetése – mondta el a Budaörsi Infónak a BKK Sajtókommunikációs Irodája.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.