Vádemelési javaslat két Pest megyei önkormányzat megkárosítása miatt

Csalással, magánokirat-hamisítással és orgazdasággal gyanúsít a rendőrség három embert, aki 2005 és 2010 között 60 millió forinttal károsított meg két Pest megyei önkormányzatot – közölte szombaton a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 

 

A főkapitányság majdnem kétéves nyomozás után vádemelési javaslatot tett a Pest Megyei Főügyészségen.

A tájékoztatás szerint a főkapitányság 2011 októberében indított nyomozást csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen egy Pest megyei önkormányzat feljelentése alapján. Az önkormányzat azután fordult a rendőrséghez, hogy az adófolyószámla egyeztetésekor eltérést észleltek, és megállapították, hogy nyolc bankszámlaszámra jogosulatlan átutalások történtek.

A gazdaságvédelmi nyomozók eljutottak A. Judit 34 éves, A. Erik 39 éves nagykovácsi, valamint Cs.-né Sz. Andrea 44 éves budapesti lakosokhoz, és 2012 áprilisában gyanúsítottként hallgattak ki őket. A két nőt csalással és magánokirat-hamisítással, a férfit orgazdasággal gyanúsítják.

A rendőrök a gyanúsítottaknál házkutatást tartottak, és intézkedtek a bankszámláik zárolásáról. Kiderült ugyanis, hogy 2005 és 2010 között több mint 60 millió forintot utaltak át maguknak jogosulatlanul – közölte a rendőrség.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.