Túlélő-show nyaralás

(Budaörs – 2013. augusztus 24., Budaörsi Infó) Az augusztus már a vége felé közeledik. A nyári szellő még próbálkozik kicsit, de ő is tudja jól, hogy a balzsamos éjszakák, és a strandszezon ideje lassan lejár. A közösségi oldalakat már teleszórtuk „itt voltam, ott voltam” fotókkal. Jöhet az érdemi munka, vissza a mókuskerékbe.

 

 

A nyár sokak számára felüdülést jelent, hisz végre kimozdulhatnak és kipihenhetik az éves fáradalmakat. Sokszor irigykedve hallgatjuk szomszédainkat, barátainkat, hogy külföldi országokban nyaraltak, és együttérzően ápoljuk őket, amikor egy hétre rá “trópusi láztól” szenvednek.

Összegyűjtöttünk néhány dolgot, ami miatt a bármilyen jónak is ígérkező nyaralás katasztrófába torkolhat.

A nyaralások nagy ellensége, ha indulás előtt két nappal szól a főnök, hogy pluszmunka van, és hiába a nagy piros betűkkel felírt kezdőnap a naptárban, törölve az egész. Ebben az esetben csupán fotókon csodálhatjuk álmaink szigetét.

Természetesen bármilyen nyaralást romba tud dönteni egy jó kis természeti katasztrófa, árvíz, cunami stb. Ekkor lép életbe a B-terv, hogy katasztrófaturisták leszünk, és élvezzük ami van, majd később, amikor a helyszínen készített fotóinkat a Híradónak értékesítjük, jót mosolyoghatunk azon, hogy egy aligátor majdnem leharapta a lábunkat.

Viszont ha sikerült eljutni a kiszemelt helyre és nem hullik a fejünkre dinnyenagyságú jégeső, a szállás is megfelelő és nem cserélték össze a foglalásunkat egy nászúton lévő pár szobájával, akkor hátra is dőlhetnénk.

De nem!

A pénztárca otthon maradt, a mobil lemerült, természetesen nem hoztuk el a töltőt, egy hatalmas herpesz nőtt a szánkon, és a fürdőben nincs melegvíz.

Szenvedünk az allergiától és a harmadik napon a 40 fokos melegben úgy megfázunk, hogy a hátralévő négy napot ágyban töltjük horvát nyelven beszélő brazil szappanoperákat nézve.

Egy nyaralás alatt nagyon igaz az, hogy ami elromolhat az el is romlik. Ezért a következő alkalommal figyeljünk arra, hogy mindenből vigyünk kettőt és egy tartalékot is. Nem árt a naptej, mert egy pecsenyére sült hát fájdalmas érzés lehet, ha utána 10-20 órát kell hazafelé kocsikáznunk. Az sem másodlagos tényező, ha indulás előtt ellenőrizzük, hogy ne hagyjuk a szállodában az útlevelünket és a személyes iratainkat. Ellenkező esetben lehet, hogy az orosz terrorelhárítás elé kerülünk, mert a vámon nem tudunk elszámolni azzal a temérdek homokkal, amit Pisti kisfiunk pakolt el a bőröndökbe, mert az otthoniaknak azt ígérte, hogy elhozza a tengerpartot.

Mindenki várja a nyarat, hogy végre kikapcsolódhasson, de az még senkinek nem tűnt fel eddig, hogy amikor hazaérünk a nyaralásból utána egy napig alszunk, mert olyan hullafáradtak vagyunk? Ennyit a pihenésről!

Végre, újra munkában!

 

(Budaörsi Infó, MSE)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.