Orbán Viktor interjúja a romániai Digi 24 hírtelevízióban

Magyarország olyan kapcsolatokban érdekelt Romániával, amelyek lehetővé teszik, hogy polgáraik biztonságban, stabilitásban és jó gazdasági kilátásokkal élhessék életüket – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a romániai Digi 24 hírtelevíziónak adott interjújában, amelyből pénteken rövid előzetest sugárzott a hírcsatorna.

 

 

 

A szombaton adásba kerülő interjúból a jobboldali kötődésű Hotnews hírportál is előzetest közölt, amelyből kiderült, hogy a felvétel július 27-edikén, Tusnádfürdőn készült.

A miniszterelnök azt mondta, hogy “amikor olyan miniszterelnökök vannak mindkét országban, akik ezt megértik, hogy ez a legfontosabb, akkor az együttműködés aránylag jó. Amikor olyan miniszterelnökök vannak, akik ezt még nem értik, mert vagy túl fiatalok, vagy még nem töltöttek el elég időt a szakmában, vagy túlságosan könnyen ragadják el őket az érzelmek, akkor nehezebben mennek a dolgok.”

Orbán Viktor hangsúlyozta: sokan úgy gondolják, hogy a Románia területén élő magyaroknak kedvezőbb az, ha baloldali kormányok vannak hatalmon, amelyeknek a nemzeti kérdéskör kevésbé fontos, de szerinte ez fordítva van.

“Egy román hazafival könnyebben szót értek, mint egy olyan románnal, akinek a nemzeti kérdés kevésbé fontos” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. Hozzátette: ezzel magyarázható, hogy a jobboldali Traian Basescu államfővel könnyebb szót értenie, mint egy olyan román miniszterelnökkel, akit a hazafias érzések kevésbé befolyásolnak.

“Most nem jobboldali kormány van Romániában, hanem baloldali. Ezzel a kormánnyal olyan kapcsolatunk, amit jellemezni lehetne, még nincsen. A legtöbb, amit mondhatok, hogy alakulófélben lévő kapcsolataink vannak, magam is kíváncsian várom, hogy mire jutunk egymással” – jelentette ki Orbán Viktor.

Az előzetes szerint a magyar miniszterelnökkel készült interjút romániai idő szerint szombat este 18.30-kor, a Diplomata-útlevél című műsorában sugározza a Digi 24 hírtelevízió.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.