Változékony, meleg idő várható a hétvégén

Változékonyan alakul a hétvégi időjárás, pénteken még sok lesz a napsütés, majd egyre többfelé várható zápor, zivatar. Eközben többfelé továbbra is 30 fok közeli, meleg időre lehet számítani – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos, középtávú előrejelzésében.

 

Pénteken többórás napsütésre lehet számítani, csapadék sehol sem valószínű. Az északi, északkeleti szél az ország keleti harmadában időnként megélénkülhet, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10 és 16, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 29 Celsius-fok között alakul.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, emellett több-kevesebb napsütés is várható. A szél megélénkülhet, nyugaton néhol kialakulhat zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 23 és 28 fok között alakulnak.

Vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, majd a Dunántúlon megvastagodik a felhőzet, és ott egyre többfelé várható zápor, zivatar. A délkeleti szél helyenként megélénkülhet, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13 és 18 fok között alakul, nappal 25-30 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.