A brazilok uralták a helyosztót, Magyarország a tizedik

Augusztus 9-én kezdődött az V. férfi U19 világbajnokság, amelyet első alkalommal rendeztek meg Európában. A verseny 24-én véget ér. Magyarország helye már megvan a rangsorban.

 

 

Magyarországon óriási respektet szerzett magának a kézilabda. Mással nehéz magyarázni, hogy még a kilencedik helyért vívott találkozóra is megtelt a budaörsi sportcsarnok, bár a mieink az utolsó két mérkőzésükön sokkal felszabadultabban játszottak, mint korábban. A közönség megszerette a csapatot, nyolcgólos hátrányban is ováció fogadott minden egyes értékelhető megmozdulást. Sajnos az említett különbség gyorsan kialakult, a brazilok már a tizedik percben 9-1-re vezettek.

A mieink a folytatásban nagyot küzdöttek, a szünetre négy gólra zárkóztak fel, ugyanakkor a fontos lélektani pillanatokat nem sikerült megragadni. A brazilok a végén izgalommentesen győztek, s a tornán nyújtott teljesítményük alapján megérdemelten szerezték meg a kilencedik helyet (szerencsésebb sorsolással előbbre is végezhettek volna). A magyar válogatott legjobbja a nyolcgólos Faluvégi Rudolf lett a zárómérkőzésen.

 

Kovács Péter, szövetségi edző, Magyarország:
Tudtuk, hogy erős ez a brazil válogatott, a mai mérkőzésen nem voltunk velük egy súlycsoportban. Az elején a védekezésünk nagyon gyenge volt, így könnyedén el tudtak lépni tőlünk. Sok játékosuk tud jól cselezni, nálunk ez hiányzik a repertoárból. Összességében reális a 10. hely, egy kis szerencsével előrébb is végezhettünk volna, hiszen a mi águnkról hárman is bejutottak a legjobb négybe. Sajnos egyelőre le vagyunk maradva mind technikailag, mind fizikálisan.

Ivan Bruno Maziero, szövetségi kapitány, Brazília:
Fantasztikus volt a hangulat, ami feldobta a fiúkat, elmondásuk szerint élmény volt ilyen nagy közönség előtt játszani. Sok játékosomnak ez volt az első világversenye, így bele kellett lendülniük, de úgy érzem, a csapat nem okozott csalódást, a 9. helyet jó eredménynek tartom.

Kovacsics Péter, Magyarország:
Számítottunk rá, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen Brazíliának erős válogatottja van, és ezt ma be is bizonyították. Megvoltak a lehetőségeink, de sajnos nem éltünk velük. A nyitott védekezéssel sem tudtunk mit kezdeni. Belülről nem éreztük, hogy a bírók ellenünk fújnak. A közönség kitűnő volt, annak ellenére, hogy nem jutottunk be a legjobb nyolc közé.

Faluvégi Rudolf, Magyarország:
Kimondva nem olyan rossz ez a tízedik helyezés. Mindenkinek el kell gondolkodnia a saját teljesítményén, és utána lehet levonni a konzekvenciákat. Ha azt nézzük, hogy kulcshelyzetekben mennyit hibáztunk, akár a nyolcaddöntőben, akár a mai mérkőzésen, akkor azt mondom, hogy félig üres az a bizonyos pohár. Viszont ha a tapasztalatszerzés szempontjából értékelünk, akkor úgy gondolom, hogy átéltünk olyan pillanatokat, amelyekből tudunk építkezni és a nagy világversenyekre fejlődni. Nyilvánvalóan nehéz pozitívan nyilatkozni egy vereség után. Ami a saját teljesítményemet illeti, jobban örültem volna a győzelemnek.

Forrás: handballhungary2013.hu

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.