Hét megyére és a fővárosra adtak ki figyelmeztetést a hőség miatt hétfőre

A várható hőség miatt hét megyére és a fővárosra citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

A meteorológiai szolgálat  veszélyjelzésében ismerteti: hétfőn Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, ezért ezekre a területekre kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Hozzátették ugyanakkor, hogy a napi középhőmérséklet a hűvösebb hajnali, reggeli óráknak köszönhetően az ország nagyobb részén nem éri el a 25 fokot.

Az előrejelzés szerint hétfőn a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 18 Celsius fok között alakul, de a mélyebben fekvő tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb idő valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 35 fok között várható.

A meteorológiai szolgálat kiemelte, hogy hétfőn este, késő este északnyugat felől előbb a Kisalföld, Alpokalja térségébe megerősödő, helyenként viharossá fokozódó széllel hidegfront érkezik. A záporok mellett zivatar is kialakulhat, amelyhez 70-80 kilométer/órát elérő szél is társulhat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.