Fidesz: az 55 év felettiek foglalkoztatását segíti leginkább a Munkahelyvédelmi Akció

Több mint 730 ezer munkavállaló foglalkoztatását segítette az első félévben a munkahelyvédelmi akció, a támogatott munkavállalók fele a nyugdíjhoz közeledő 55 év feletti korosztályból kerül ki – közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel.

 

 

 

Közleményük szerint a munkahelyvédelmi akciót olyan munkavállalók érdekében indította a kormány, akik életkoruknál vagy élethelyzetüknél fogva különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a munkaerőpiacon. Ők a kisgyermekes édesanyák, az 55 év felettiek, a pályakezdő fiatalok, a tartósan munkanélküliek és a szakképzettség nélküliek. Azok a munkaadók, akik ilyen alkalmazottakat foglalkoztatnak, jelentős járulékkedvezményekkel számolhatnak. A járulékkedvezmény jelentős vonzerőnek tűnik, hiszen a programban hónapról hónapra egyre több vállalkozás és munkavállaló vesz részt – írják.

Az első félévben 732 ezer ember foglalkoztatását segítette a program, közülük 356 ezren 55 év felettiek, 30 százalékuk (220 ezren) szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozik, 16 százalékuk (115 ezren) 25 év alatti fiatal, 4 százalékuk (30 ezren) kisgyermekes édesanya, 2 százalék (11 ezer ember) pedig tartósan álláskereső személy.

A Fidesz szerint ezeket a csoportokat a Gyurcsány-Bajnai-kormány hagyta kiszolgáltatottan sodródni a munkaerőpiacon.

Az idén indított munkahelyvédelmi akciónak is része van abban, hogy Magyarország a munkanélküliséggel szembeni küzdelemben jobban teljesített a többi európai országnál és a nehéz európai helyzet ellenére növelni tudta a foglalkoztatottak számát – írja a Fidesz közleményében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.