U19 férfi kézi vb – Magyar fölényes siker Érden is

Érden is sikeresen mutatkozott be a magyar válogatott! Kovács Péter csapata a második mérkőzésén is fölényes győzelmet aratott. Magyarország-Gabon 29-17.

 


A pénteki diadal után újabb kötelező győzelem várt  a magyar csapatra, amely kicsit nehezen lendült játékba. A két pont megszerzése így sem forgott veszélyben: az első félidőben 15-9-re vezettek a mieink, és bár a szünetben a gaboni csapatvezetők megpróbálták felrázni övéiket, a folytatásban sem nagyon változott a játék képe. A végén kicsit kiengedtek a mieink, de a szépszámú közönség így is felállva ünnepelhette az újabb kiütéses magyar győzelmet.

 

Gólszerzők: Kovacsics 6, Bujdosó 4, Bohács, Leimeter, Tóth, Faluvégi 3-3, Stranigg, Gidai 2-2, Szeitl, Fekete, Nagy 1-1, ill. Nguema 6, Ndongo, Indjelet 3-3, Ango Nguema 2, Nzawou, Litona, Kantoula 1-1.

 

Kovács Péter, szövetségi edző, Magyarország:
„Az elmúlt két mérkőzést felkészülési résznek tekintettük itt a vb-n. Amit elterveztünk azt meg is valósítottuk. Két magabiztos, nagy gólkülönbségű győzelem, tudtuk gyakorolni a védekezést és a támadást, főleg az emberhátrányos védekezést, mert elég sok kiállítást kaptunk. Természetesen Ausztria, Németország és Norvégia teljesen más szintet képviselnek. Haladunk tovább és én úgy gondolom, hogy a megfelelő úton járunk. A továbbiakban mindenre oda kell majd figyelni. Remek játékosai vannak Ausztriának, jó kézilabdát játszanak, de ők is verhetők és úgy gondolom, hogy most meg is verhetjük őket. A srácokra nagyon jól hat a hazai közönség, libabőröznek a mérkőzések előtt és után. Nagyon sokat segít a csapaton a hazai pálya előnye. Ahogy megyünk előre, annál többet számít majd a szurkolás, mert ahogy fáradnak majd, annál több energiát adnak nekik a nézők.”

Kovacsics Péter, balszélső, Magyarország:
„Sajnos sokszor akadozott a játékunk, főleg támadásban, ezen mindenképpen javítanunk kell a folytatásra. Fel voltunk készülve a gaboniak gyors játékára, tudtuk, hogy a góljaikat elsősorban lerohanásokból szerzik. Nagyszerű érzés, hogy sikerült ismét nyerni, és hogy ilyen remek hangulatban játszhattunk hazai közönség előtt”

Bujdosó Bendegúz, jobbszélső, Magyarország:
„Nehezen jöttünk bele, talán egy kicsit az öltözőben ragadtunk… Teljesen más ritmusban játszanak, mint az európaiak, ezt nehezen szoktuk meg, de aztán felvettük a tempót és attól kezdve sima volt a meccs. A végén kevésbé koncentráltunk, ezen mindenképpen változtatnunk kell! Túl vagyunk a két úgymond rávezető meccsen, amelyen össze tudott állni a védekezésünk és a támadásunk is, de a folytatás sokkal keményebb lesz, és ezután már egyáltalán nem hibázhatunk!”

Leimeter Csaba, jobbátlövő, Magyarország:
„Örülök a százszázalékos lövőteljesítménynek, nagyon szeretném, ha a folytatásban is minden hasonlóan történne. Tudjuk, hogy igazából most kezdődik el a világbajnokság, de ennek a két győzelemnek azért megvan a maguk jelentősége. Szeretnék gratulálni a lányoknak a junior Eb-n elért ezüstérmükhöz, végig figyeltük a teljesítményüket és nagyon szurkoltunk nekik!”

Stranigg János, balátlövő, Magyarország:
„Nagyon kellett nekünk a venezuelaiak és a gaboniak elleni két mérkőzés – oké, hogy nem a legjobb csapatok ellen, de nyertünk végre és ez az előkészületi meccseken nem sikerült. Most megint megvan a győzelem érzése, visszajött az önbizalmunk, amire nagy szükségünk van a hátralévő csoportmeccsekhez, majd utána a folytatáshoz. Hatalmas élmény ilyen hálás közönség előtt játszani, ha esetleg hibázunk, akkor is halljuk a bíztatást!”

Forrás: a vb hivatalos lapja

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.