Szombaton kezdődik az Erzsébet híd pesti lehajtójának átépítése

A Ferenciek tere és a Március 15. tér átépítése mellett szombaton elkezdődik és várhatóan november második feléig tart az Erzsébet híd Váci utca és Belgrád rakpart közötti felhajtójának felújítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

 

 

 

A főváros út- és hídfelújítási programjának részeként, a BKK beruházásában kezdődő szerkezeti felújítás mellett járda is épül a hídfelhajtó templom melletti oldalán.

Az átépítés első ütemében a szerkezet közepén végeznek munkát. A lezárt terület mellett két forgalmi sáv Buda, egy pedig Pest felé vezet majd. Buda felé az egyik sáv a híd északi, míg a másik – a Pest irányú sáv mellett – a dél oldalon lesz.

A Váci utcánál továbbra is le lehet majd hajtani a Március 15. térre.

A BAH-csomópont felől érkező buszjáratoknak (8, 112, 239) a Hegyalja úton az Erzsébet híd irányában a Mészáros utca és a Döbrentei tér között – az árvízi idején érvényes közlekedési rendhez hasonlóan – ideiglenesen buszsávot jelölnek ki, így ezen a szakaszon a közúti forgalom csak egy sávon haladhat majd.

A hídfelhajtó átépítése – a Március 15. tér és a Ferenciek tere átépítéséhez hasonlóan – előreláthatólag november második felében fejeződik be.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.