Könnyed magyar győzelem az U19 kézi vb budaörsi nyitányán

Megtelt a budaörsi sportcsarnok az U19 világbajnokság megnyitójára, valamint az azt követő Magyarország-Venezuela találkozóra. A megnyitó után a magyar válogatott simán győzött első mérkőzésén.

 

 

A házigazda gyorsan elhúzott dél-amerikai ellenfelétől, a ragyogóan védő Borbélynak sokáig csak Palacios volt képes gólt lőni. Az első félidőt követően 19-10 volt az állás. A folytatásban a hazai kapuban már Miklós, elöl pedig elsősorban a 11 gólig jutó Bujdosó parádézott. A venezuelaiakon a viszontagságos utazás fáradalmai is megmutatkoztak, így a magyar játékosok egyre jelentősebb fölényben játszva, számos indításgólt szerezve, 39-17-re nyerték meg a vb nyitómeccsét.

 

Rafael Vargas, szövetségi kapitány, Venezuela: Rendkívül fiatal csapattal érkeztünk a világbajnokságra, a keret átlagéletkora mindössze 17,7 év, így számunkra elsősorban a tapasztalatszerzés a cél. A magyar kézilabdának komoly hagyományai vannak, a különbség reálisnak mondható, főleg úgy, hogy a repülőnk csak ma érkezett meg Budapestre.”

Kovács Péter, szövetségi edző, Magyarország: Ez egy laza bemelegítő mérkőzés volt. A rotáció az első és második félidő között azért volt indokolt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. Gabon ellen reményeim szerint még könnyebb dolgunk lesz. Az első komoly megmérettetés Ausztria ellen vár ránk.”

Bánhidi Bence, beálló: “Nagyon jó volt végre telt ház előtt megmérettetni magunkat, és úgy gondolom, hogy a közönségnek köszönhetően maximálisan fel tudtunk pörögni a vébére. Az első félidőben kialakult eredmény miatt megengedhettük magunknak, hogy többet cseréljünk, és így mindenki tudott tartalékolni az erejével. Ez a győzelem önbizalmat ad a következő mérkőzéseinkre”.

Borbély Ádám, kapus: “Szerencsére jól ment a védés, pedig külön nem készültünk fel Venezuelából. Az első két-három lövés után felpörgött az egész csapat, a közönség egyenesen szuper volt. A második félidőben Miklós Gergő is szenzációsan őrizte a kapunkat, aminek külön örülök. A gaboni csapatról nem tudjuk, milyen játékerőt képvisel, de reméljük, akkor is győztesen jövünk le a pályáról.”

(Forrás: a vb hivatalos lapja)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.