Fidesz: a baloldal már azelőtt magyarázza vereségét, hogy elszenvedte volna

A Fidesz szerint a Gyurcsány-Bajnai-szövetség továbbra is úgy gondolja, ha megnyerni nem képes a választásokat, akkor megpróbálja botrányba fullasztani azt. Gulyás Gergely országgyűlési képviselő pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a választási eljárási szabályok az európai gyakorlattal összhangban biztosítják a választójog gyakorlását valamennyi magyar állampolgárnak.

 

 

 

Gulyás Gergely arra reagált, hogy az Együtt-PM törvénymódosítással biztosítaná a külföldön dolgozó magyar állampolgárok levélben történő szavazásának lehetőségét, az MSZP pedig négy kezdeményezéssel fordult a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetőjéhez a levélben történő szavazás biztonságosabbá tétele érdekében.

Gulyás Gergely szerint a Bajnai Gordon irányította Együtt-PM javaslatának komolytalanságát igazolja, hogy az eddig általuk erősen támadott levélben szavazás intézményét most már valamennyi választópolgárra kiterjesztenék, azokra is, akik magyarországi állandó lakóhellyel rendelkeznek.

“Nem értjük, hogy ha Bajnaiék néhány tízezer ember levélben szavazását veszélyesnek találják, akkor miért akarják további 8 millió választópolgárra kiterjeszteni azt” – fogalmaz.

Az MSZP javaslata a szavazólapok nemzetközi ajánlott küldeményként történő feladására, több százmillió forint kiadást jelentene az államnak, anélkül, hogy érdemi többletgaranciát eredményezne – közölte a politikus.

A Fidesz arra kéri a baloldali ellenzék pártjait, hogy lehetséges választási vereségüket ne kezdjék el már azelőtt magyarázni, hogy bekövetkezett volna. Ha pedig mégis ezt teszik, akkor ehhez ne használják eszközül a külhoni magyarokat – olvasható a közleményben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.