Tájékoztató a teendőkről a budaörsi helyi iparűzési adó csökkenése miatt

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 25/2013. (VI.07.) önkormányzati rendeletével módosította a helyi iparűzési adóról szóló 1/1995. (II.07.) rendeletet. A módosítás következtében csökkent a fizetendő helyi iparűzési adó mértéke.

 

 

2013. január 1-től az állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetén az adó évi mértéke az adóalap 1,9%-a, 2014. január 1-től az adóalap 1,8 %-a.

Amennyiben az adó mértékének változása miatt a 2012. adóévről benyújtott helyi iparűzési adó bevallásában bevallott, 2013. szeptember 15-én és 2014. március 15-én fizetendő helyi iparűzési adóelőlegének csökkentése indokolt, a befizetési határidőt megelőzően nyújtsa be előlegmódosítási kérelmét az önkormányzati adóhatósághoz, az összeg pontos megjelölésével.

Érdemes felülvizsgálni, hogy a Budaörs illetékességi területén tulajdonát képező ingatlanokra vonatkozóan a tulajdonszerzést követően eleget tett-e építményadó- és telekadó bevallási kötelezettségének. Amennyiben nem, azt haladéktalanul pótolni kell.

A bevallás nyomtatványok az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program használatával is kitölthetők és kinyomtathatók, vagy elektronikus úton Ügyfélkapun keresztül benyújthatók, amennyiben előzetesen eljuttatta az Adóiroda részére az erre vonatkozó meghatalmazását.

A program, valamint a bevallás nyomtatványok a www.e-budaors.hu honlapról tölthetők le.

Forrás: budaors.hu

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.